Válassza az Oldal lehetőséget

Chieftek házak felvonulása a kánikulában

 

Meglehetősen régen jelentkeztünk számítógépházak bemutatójával. Szerencsére a Kelly-Tech illetékesének elképzelése pont egybe esett a miénkkel, így most megtekinthetjük az aktuális Chieftek felhozatalt.

 

 

Chieftek házak nem először szerepelnek lapjainkon, így már előzetesen is lehet valamilyen elképzelésünk arról, hogy milyen házakat fogunk kapni. Mit vehetünk biztosra már látatlanban is? Például azt, hogy nem lesz plexi oldalfallal ellátott kuckó. Ezek egyrészről kezdenek kimenni a divatból, másrészről nem is igazán jellemző a gyártó termékeire az ilyetén megoldás. Nem fogunk ezer színben világító LED-eket sem találni, ahogy a színes ventilátorokat is kizártnak tekinthetjük. Az is valószínű, hogy a házak előlapja nem fog sem autót, sem szörnyfejet formázni.

Mi az amire számíthatunk? Erős, strapabíró szerkezetre, visszafogott színű fényezésre, kicsit unalmas, vagy mondjuk inkább hagyományosan konzervatív előlapokra.

Chieftek házak felvonulása a kánikulában 1

A számítógépházak kapcsán amúgy is elmondható, hogy a színes cuccok térvesztése óta sok újdonságot nem tudtak hozni a dizájnerek. A hírekben láthatunk ugyan néha egy-egy elvetemült megoldást, de teret nyerni ezek sem tudnak, hiszen inkább érdekesnek, mint sem hasznosnak mondhatjuk őket, ráadásul az alacsony gyártási darabszám miatt az áruk is borsos.

Az egyetlen terület ahol várhatunk némi megújulást a HTPC-k szegmense, hiszen a miniITX alaplapok elképesztő ütemben fejlődnek, így a nappalikba szánt gépek mérete is csökken. Ez elég nagy kihívás elé állítja a fejlesztőket, hiszen az aprócska házikók hűtésének kialakítása nem egyszerű feladat. Ráadásként itt van még az a tény is, hogy ezeknek a házaknak ki is kell nézniük valahogy, hiszen az LCD TV mellé senki nem akar rusnya jószágot elhelyezni.

A Chieftek kínálatából most öt termékkel ismerkedünk meg. Ezek között találunk belépőszintű, mondjuk úgy irodai megoldásokat, de lesz egy HTPC ház, és két komolyabb szerkezet is, melyeket akár szerverek lakhelyéül is használhatunk. Lássuk hát!

 

Chieftek házak felvonulása a kánikulában 2