Válassza az Oldal lehetőséget

CHUWI LapBook – 15 col, full HD, 4 mag, 200 dollár – királyság!

CHUWI LapBook – 15 col, full HD, 4 mag, 200 dollár – királyság!

Itt vannak ezek a hordozható gépek. Olcsók, jó a kijelzőjük, sokáig bírják egy töltéssel ráadásul pimaszul olcsók. Mi lehet a titok?

CHUWI LapBook Windows 10 Laptop 1

Nagy rejtélyre ne számítsatok! a titok a lapkakészletben rejlik, aminek alapja egy Intel Cherry Trail Z8300-as lapka, ami négy maggal rendelkezik és 1,4 GHz-en fut, de terhelés esetén 1,84 GHz-ig is felskálázódhat. Ezt a lapkakészletet nem notebookokhoz, hanem tabletekhez tervezték, fut rajtuk az Android, illetve a Windows 10 egy speciális változata is.

CHUWI LapBook Windows 10 Laptop 5

Egyes gyártókat ez a tény nem tart vissza attól, hogy notebookot építsenek a lapkakészlet köré, és ne legyünk álszentek, nagyon jól teszik, hogy így gondolkoznak. Igaz, ezek a gépek teljesítményben, a háttértár méretében nem érnek fel egy “rendes” notebookkal, ám sok más képességükben keresztben lenyelik azokat.

CHUWI LapBook Windows 10 Laptop 2

Lássuk a hardver pontos jellemzőit, utána térjünk vissza arra a kérdésre, hogy érdemes-e ilyen gépet venni, ha nem akkor miért nem, és ha igen, akkor kiknek ajánljuk.

CHUWI LapBook Windows 10 Laptop 6

A CHUWI LapBook kijelzője egy 15,6 inches teljes HD, tehát 1920×1080 pixeles felbontással bíró panel. A gépben a már említett Intel Cherry Trail Z8300 dolgozik négy maggal és 1,44 GHz-en. A telepített operációs rendszer a Windows 10 Home speciális változata, mely képességeiben megegyezik az asztali változattal, de azzal nem csereszabatos. A gépben talunk 4 GB RAM-ot és 64 GB eMMC háttértárat, amit 128 GB-os, vagy ennél kisebb kapacitású CF kártyával bővíthetünk. Említettük már a hosszú üzemidőt, ezt szolgálja a beépített 10 000 mAh-ás Polymer Li-ion akkumulátor.

CHUWI LapBook Windows 10 Laptop 3

A gépben találunk még egy 2 megapixeles kamerát, 802.11b/g/n wifit a hálózati csatlakozáshoz, Bluetooth 4.0-át, hogy az egyéb eszközeinkkel is kapcsolatot tudjunk teremteni. USB-ből van egy USB 2.0 és egy USB 3.0 csatlakozó, végül pedig találunk rajta egy fejhallgató kimenetet is.

CHUWI LapBook Windows 10 Laptop 7

Ahogy látható egy meglehetősen jó kis gépről van szó, azonban nem mindenkinek ajánlott a megvásárlása. Olyanoknak ajánljuk, akik nem azon gondolkoznak folyamatosan, hogy lehetne tuningolni, hogy lehetne naponta Windowst frissíteni, akik folyamatosan buherálni szeretnek. Nekik nem való ez a gép, ahogy azoknak sem, akik játszani akarnak egy notebookon. Természetesen azért a passziánsz és régebbi 3D-s játékok is futnak rajta.

Azoknak viszont, akik sokat cipelnék magukkal munkából kifolyólag nagyon ajánljuk, mivel a tömege mindössze 1,9 kilogramm. Azoknak, akik dolgoznának, interneteznének, leveleznének vele nagyon melegen ajánljuk, már csak azért is, mert a feltelepített Windows 10 mellé még egy komplett Microsoft Office csomagot is adnak. Saját tapasztalat, hogy ha a mindennapi feladatokra használjuk a gépet, nem akarunk rá ezer és egy programot telepíteni, akkor még az elsőre kevésnek tűnő 64 GB-os háttértár is bőven elegendő.

Teljesen jól használható multimédiára is, vagyis a Youtube használata és filmek megtekintése nem okoz egy pillanatra sem problémát.

CHUWI LapBook Windows 10 Laptop 4

Ezek a gépek tehát az átlag felhasználó igényeit messzemenően képesek kielégíteni, és ami az igazán szép, hogy szállítással, vámmal, áfával már 60 ezer forintért meg lehet venni. Ennyi pénzért ez a gép egy igazi ajándék! A jelenlegi vételár tehát 200 dollár, a szállítás európai raktárból történik, ahonnan szerencsés esetben már egy héten belül kezünkben lehet az új notebookunk.

További képek, videók, részletek valamint vásárlás itt: CHUWI LapBook Windows 10 Laptop

 

Kattints ide, és nézz bele a többi hírünkbe, cikkünkbe is, biztos találsz még olyat, ami érdekel! 

CHUWI LapBook - 15 col, full HD, 4 mag, 200 dollár - királyság! 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2