Hatalmas akkumulátorral érkezett a HOMTOM HT70 telefon – kicsomagoltuk

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Hatalmas akkumulátorral érkezett a HOMTOM HT70 telefon – kicsomagoltuk - 4.5 out of 5 based on 2 votes

Próbáltak mutatós külsőt faragni neki, de csak hellyel-közzel sikerült, viszont lemerülni 5-6 napig biztos nem fog.

HOMTOM HT70 12


 

Bevezető

Kicsomagolós cikkeket, videókat ritkán csinálunk, de most ennek is eljött az ideje. Ezeknek a cikkeknek az előnye a tesztekkel szemben, hogy egyeseknél meghozza az étvágyat egy későbbi tartalmasabb írás elolvasására, másoknál viszont épp ellenkezőleg, így nem vesztegetik az idejüket feleslegesen egy cikkre, amire igazából nem is kíváncsiak. Néhány szóban ki fogunk térni a hardverre is, de csupán a technikai adatok alapján, a fő mondanivaló most inkább a külső lesz.

HOMTOM HT70 14


 

HOMTOM HT70 - A csomagolás

Már-már megszokottnak mondható, hogy a kínai telefonok négyszögletes, lapos és fekete dobozban érkeznek. A HOMTOM sem sokat variált a csomagoláson, maradt a bevált, talán elegánsnak gondolt kartondoboznál a tetején a márkanévvel.

HOMTOM HT70 1

A dobozt megfordítva egyértelművé válik, hogy ez egy egyen csomagolás, amibe bármelyik telefonjukat bele tudják tenni. A fontosabb hardveres adatok és az IMEI számokat tartalmazó adatlap sima fehér öntapadós papír, vagyis amilyen telefon kerül a dobozba, olyat lehet ragasztani.

A fedelet leemelve megtaláljuk zacsiban a telefont, a mobil alatti kartont kiemelve pedig a tartozékokat. A jobb oldali nagyobb fakkban egy szilikon hátlap, egy kijelzővédő fólia, egy angol nyelvű felhasználói kézikönyv, valamint a SIM kártya tálcájához használható tű vár minket. Mellette találunk két rövid kábelt, amik közül az egyik jack- a másik normál USB csatlakozóvá alakítja a telefonon található Type-C aljzatot.

HOMTOM HT70 2

A töltésre és adatcserére használható madzag furcsa piros színt kapott, meglehetősen vastag és merev. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a hatalmas akkumulátor miatt használatos gyorstöltés funkció hatékonyan működjön. Fontos részlet, hogy sok hasonló, nagy akkumulátorral szerelt telefonnal szemben a HT70 nem kapott a megszokottnál mélyebb Type-C aljzatot, így nem kell hozzá speciális kábelt keresnünk, ha például az autóba egy második töltőkábelt, vagy egy szivargyújtós Type-C csatlakozós töltőt akarunk venni.

HOMTOM HT70 4

A kábelek után az utolsó tartozék a töltőfej, ami EU dugós, vagyis nem kell átalakító hozzá, hogy használni tudjuk. A HOMTOM Fast Charger nevű töltő 3 amperes kimenettel rendelkezik, szóval elég combos ahhoz, hogy elfogadható idő alatt pumpálja tele elektronokkal a mobil akkumulátorát.


 

HOMTOM HT70 – A hardver

Szóljunk akkor néhány szót a vasról is! A központi egység nyolcmagos, de ez ma már nem elég ahhoz, hogy hasra essünk tőle. Sajnos a specifikációt böngészve, a SoC típusát látva sem dobjuk hanyatt magunkat, mert a MediaTek MT6750T nem egy mai jószág már. Nem mondom, hogy nem fogja meghajtani a telefont, azt sem, hogy utálni fogjuk miatta, de hogy nem ez lesz a fő ok, hogy a HT70 mellett döntünk azt borítékolhatom.

HOMTOM HT70 5

Ami viszont örvendetes, hogy a memória és a háttértár tekintetében jól állunk. előbbiből 4- utóbbiból 64 gigabájt áll rendelkezésre, ami azt hiszem szinte mindenre elég lesz manapság.

Ha a kijelzőt vizsgáljuk, akkor egyik szemünk sír, a másik meg nevet, mert bár a felbontás „csak” HD+, vagyis 720 x 1440 pixel, azért ennek előnyei is vannak. Oké, a pixelsűrűség nem fogja az eget verdesni, de cserébe a kicsit harmatosabb processzor és videovezérlő sem izzad majd vért, hogy elfogadható sebességgel futtasson viszonylag új játékokat. A másik előnye a dolognak, hogy a kisebb felbontás az energiaéhséget is csökkenti, így jótékony hatással lesz az üzemidőre.

HOMTOM HT70 6

A kamerák miatt nem lehetünk szomorúak, de különösebben vidámak sem. Teljesítményre végül is illeszkednek a hardver többi eleméhez, ez pedig mindenképpen jó pont. Az előlapon egy 13 megapixeles Sony Exmor RS szenzor dolgozik, a hátlapon pedig egy ismeretlen 16 megapixeles és egy ugyancsak ismeretlen 2 megapixeles kombóval fotózhatunk. Tapasztalatom szerint valószínű, hogy a kisebb felbontású kamera egy monokróm fényképező lesz, aminek szerepe a dinamikatartomány növelése.

HOMTOM HT70 7

A végére hagytuk a lényeget, ez pedig nem más, mint az akkumulátor. Volt már nálunk olyan telefon, aminek ilyen kapacitású, vagyis 10 000 mAh-ás aksija volt. Hamarosan arról is lesz egy részletes cikk nálunk, de annyit már most elárulhatunk, hogy normál használat mellett 8 nap üzemidő meg sem kottyant neki. Ha a HOMTOM HT70 is képes lesz erre a teljesítményre, akkor már csak emiatt is érdemes lesz elgondolkozni a beszerzésén.


 

HOMTOM HT70 – A külső

Mint minden brutál akkumulátorral ellátott telefon, úgy a HT70 is igazi nehézsúlyú mobil. Konkrétan 207 grammot nyom, ami már veszélyes fegyverré teheti, ha a macskánkat dobáljuk vele. Szóval ne használjuk pattintott kőszerszámok helyett, ez egy telefon, még ha nem is úgy néz ki.

HOMTOM HT70 8

Elölről nézve olyan kicsit semmilyen. Vagyis A gyártó nem erőltette meg magát különösebben, hogy egy kis játékosságot vigyen a dologba. A hátlap már kicsit érdekesebb, szép, fémes és tükröződő a felület, amit a szilikon hátlapot használva úgysem fogunk látni. De ez nem is baj, mert remekül gyűjti az ujjlenyomatokat, ez a képesség pedig nem fog használat közben hiányozni.

HOMTOM HT70 9

Két érdekes részletet emelnénk ki. Az egyik a kamerák és az ujjlenyomatolvasó, amik pofásra sikeredtek, lényegében a telefon legszebb momentumát találjuk itt. A másik a telefon oldalán végig futó fémkeret, ami garantáltan fontos részletté válik, amikor először ejtjük el a telefont. A nagy tömeg miatt nagyot fog puffanni, de ez a keret talán megvédi majd a kijelzőt a berepedéstől, ha a telefon a sarkára érkezik.

HOMTOM HT70 10

A külsőt szemlélve még egy érdekességre bukkantunk, ez pedig a gombok és a SIM kártya tálcájának elhelyezkedése. Konkrétan pont fordítva van, mint ahogy az megszokott, vagyis szemből nézve baloldalon találjuk a gombokat jobbra pedig a tálcát. Azt, hogy ez használat közben előny vagy hátrány még nem árulom el, legalább ennyi meglepetés maradjon a komolyabb tesztre!

HOMTOM HT70 11

Ha az eddig olvasottak és a képek alapján úgy döntesz, hogy szeretnél egy ilyen telefont, akkor most 180 dollárért, vagyis mai árfolyamon 50 ezer forintért újíthatsz be egyet. Ez nem kevés pénz egy telefonért, de a brutál akkumulátoros, egy hetes üzemidővel rendelkező mobilok között barátságos árnak számít.

Itt megtalálod: HOMTOM HT70

Szóljon hozzá!