Oldal kiválasztása

A Cisco bemutatta új, E-sorozatú otthoni wifi routereit

A Cisco bemutatta új, E-sorozatú otthoni wifi routereit

cisco_logo_uj2A termékek új szintet képviselnek a sebesség, hatókör és könnyű használhatóság terén, ráadásul a legújabb dizájn és fejlett funkcionalitás jellemzi őket.

Az öt routerből álló új sorozat kimagasló teljesítményre képes. Az akár 450 Mbit/s sebességet biztosító fő funkciók közé tartozik a 3×3 rádiós adatfolyam-konfiguráció, amely a megnövelt lefedettséget biztosítja. A külső teljesítmény-erősítők révén a jelerősség növekszik a holtterek száma pedig csökken. A virtuális USB-technológia pedig USB alapú nyomtatókat, tárhelyeket és más eszközöket kapcsol a hálózatba. Egyes E-sorozatú modellekben újdonság továbbá a natív IPv6 és 6 rd támogatás is.

linksys_e4200_bAzokra a felhasználókra gondolva, akik gyengébb jelerősséget vagy úgynevezett „holttereket” tapasztalnak otthonukban, a Cisco bemutatta a Linksys Wireless-N Range Extender jelismétlőjét. Ennek a feladata az, hogy egy meglévő vezeték nélküli jelet fogjon, majd az otthonon belül többször „ismételje”, azaz sokszorosítsa azt. A Linksys Range Extender emellett a vezeték nélküli hálózaton belül hídként is funkcionál – integrált Ethernet-portjának köszönhetően vezetékes nyomtatót, internetkapcsolattal rendelkező televíziót vagy játékkonzolt kapcsol a vezeték nélküli hálózatba.

„A több mint 70 millió eladott routerrel büszkélkedő Linksys családot évtizedes piacvezetői szerep és innováció jellemzi, és az évtized során a fogyasztók számára a legjobb vezeték nélküli termékeket és teljesítményt kínálta” – fogalmazott Jens Hofmeister, a Cisco termékmenedzsment üzletágának igazgatója, majd így folytatta: „Új E-sorozatú útválasztóink számtalan funkcióval támogatják a napjaink otthoni hálózataiban felmerült fogyasztói igényeket, és ideális választási lehetőséget kínálnak a kivételes médiaélményt kereső felhasználók számára.”

linksys_re1000 Az IDC szerint 2010-ben a nyugat-európai vezeték nélküli otthoni hálózatoknak mindössze 16%-a használt Wireless-N technológiát. A következő öt évben a vezeték nélkül csatlakozó eszközök, úgymint a táblagépek, okostelefonok és internetes televíziók számának növekedésével várhatóan megduplázódik majd a Wireless-N megoldást használók száma, mert a fentiek optimális teljesítményéhez szükség van a legújabb technológiára.

Minden E-sorozatú Linksys útválasztó Cisco Connect™ szoftvert futtat, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók néhány egyszerű lépéssel beállítsák hálózatukat, valamint saját igényeikre szabják a vezeték nélküli beállításokat. A már beállított hálózaton a felhasználók az alábbiakra használhatják a Cisco Connect szoftvert:

  • további eszközök hozzáadása a hálózathoz
  • szülői felügyelet beállítása
  • internetelérés biztosítása vendégeknek egy külön vendéghálózaton
  • a szélessávú kapcsolat sebességének ellenőrzése a Broadband Speed Meter segítségével
  • firmware- és szoftverfrissítések automatikus keresése

Linksys E-Series Wireless-N útválasztók

linkr

Linksys Range Extender

2011-09-22_140817

Forrás: cisco.com

A szerző bemutatása

Árfolyamváltó

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink