Válassza az Oldal lehetőséget

DURGOD K320 NKRO – old school külső modern belsővel

DURGOD K320 NKRO – old school külső modern belsővel

Az mondjuk fix, hogy nem egy olcsó mulatságról van szó.

8421

 

DURGOD K320 NKRO Gaming Mechanical Keyboard – 74,99 dollár

74,99 dolcsiért ez a cucc valami tréfa lehet – ez volt az első gondolatom, amikor megláttam ezt a terméket. A fene se gondolta, hogy a Cherry MX mikrokapcsolók (barna) munkálkodnak benne, meg hogy USB Type-C kábelen keresztül tudjuk összekötni PC-nkkel. Itt már azért megalapozott volt a gyanú, hogy ezzel azért játszogatni is lehet, s valóban, mert a vezetékes billentyűzetet a forgalmazó kifejezetten gamerkedésre ajánlja.

durgod k320

Mit kell feltétlen tudni az ilyen mechanikus billentyűzetekről? Azt, hogy ezek némiképp hangosabbak hagyományos társaiktól, előnyük viszont a tartósság, a ghosting mentesség (egyidejűleg több billentyűlenyomást is gond nélkül érzékel), a javíthatóság (probléma esetén csak a sérült kapcsolót kell cserélnünk), a gyors (ez elvileg most 1 ms-ot jelent) és precíz kommunikáció. Az sem mellékes, hogy a hozzáértők szerint a hosszú billentyűút és a kevésbé határozott alsó pont miatt az ujjainknak is jót tesz a mechanikus működés, kevésbé terhelődnek az ízületek. 

bill gyorskey

A fenti képen azt láthatjátok, hogy a multimédiás funkciók elérése egy kicsit trükkösen lett megoldva: az FN és az F1…F7 kombinációval érjük el ezeket. Elvileg különböző profilok előhívására is van mód (FN+F12), ezt a gyártói programmal (Durgod Zeus Engine) oldhatjuk meg – ennyi pénzért tulajdonképpen simán elvárható a megfelelő szoftveres háttér is, mert az valóban tény, hogy a DURGOD K320 nem egy filléres ajánlat.

 

DURGOD K320 NKRO – old school külső modern belsővel 1