Válassza az Oldal lehetőséget

Ebben pihentesd a hátsódat – Blitzwolf BW-GC9 székteszt

Ebben pihentesd a hátsódat – Blitzwolf BW-GC9 székteszt

Teljesen más világ, mint a cég olcsóbb székei, pedig  azok sem voltak rosszak.Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt


Nézd meg a videós bemutatónkat is!


 

Bevezető

Az első Blitzwolf székemet tavaly nyáron vettem meg, azóta pedig két újabbat is vásároltam. Ezek a székek a 70-110 dolláros kategóriába estek, vagyis magyarra fordítva, a legdrágább is csak néhány ezer forinttal került többe, mint 30 ezer forint.

A cég sokat eladott ezekből a székekből, magam is használom őket napi rendszerességgel, hiszen ezek vannak az irodámban, stúdiómban. Ezeken ülök nap mint nap, írom a cikkeket, veszem fel és vágom a videókat.

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 1

Ha éppen úgy van kedvem, akkor a keményebb GC2-öt, ha éppen másképp, akkor puhább GC6-ot használom (még mindig nem tudtam eldönteni melyik a jobb). Persze érkeztek hozzám negatív vélemények is, néha jogosak – ez többnyire a gázrugó elfáradása miatt-, de néha olyan elborultak, amiket inkább nem is idéznék.

Teljesen egyértelmű, hogy 30 ezer forinttért, vagy az alatt nem fogunk világmegváltó, 100 évig hibátlanul szolgáló széket kapni, azonban, ahogy a példám is mutatja, ezek az ülőalkalmatosságok akár a napi munkához, sokszor 12-13 órás használathoz is megfelelőek.

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 2

A mostani cikkben szereplő szék egy egész más világ lesz, mint az eddigi darabjaim. Őszintén megmondom, ezt nem is magam vettem, a gyártó küldte el nekem az előző cikkeim nyomán, az ajánlatot pedig, hogy próbáljam ki nem tudtam visszautasítani.

Már csak azért sem mondtam nemet, mert a GC9 már a minőségibb, 200 dolláros (~60 ezer forint) kategória képviselője, és mint ilyen, várhatóan még jobb, még kényelmesebb, még strapaállóbb, mint a saját székeim.

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 3

Mivel ez is egy puhább szék, a Blitzwolf GC6-nak mennie kellett, mostantól a család egy másik tagja fog üldögélni benne.


 

Csomagolás, tartozékok

Ha megveszed a Blitzwolf GC9-et, akkor ne a csomagolás esztétikája miatt vedd, mert ennek a csomagolásnak olyanja nincs. Egy sima kartondobozt kapunk, aminek a tömege meglepően nagy. Nem mondom, hogy az eddigi székeimet csak úgy dobálgattam, azokban is van vas, de a GC9 dobozát emelgetve már tisztelet ébredt bennem.

A dobozt kibontva a szokásos rend. Minden alkatrész szépen elválasztva egymástól, hogy ne sérüljenek, ne karcolódjanak. Így kell ezt! A dobozból szép sorban kerülnek elő az elemek. A csillag alakú láb, a görgők, a gázrugó, a karfák, a mechanika, az ülő és a hátlap, a párnák, végül a csavarok és a leírás az összeszereléshez.

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 4

Utóbbira nekem már nem lesz szükségem, de ha Te gyakorlatlan vagy székösszeszerelésben, akkor nyisd inkább ki!

Szerencsére nincs ezerféle méretű csavar, szóval a szereléssel nem lesz gond, ez már most látszik. De mi látszik még?

Például az, hogy a csillag alakú láb nem műanyagból, hanem fémből készült. Itt már meg is találtam a doboz meglepően nagy tömegének egyik okát. Jelzem, egyelőre a műanyag lábakkal sincs baj, de az biztos, hogy ez a fémszerkezet örök lesz, mint a nyomorúság!

Ugyanígy méretesebbek a mechanikák is. Nagyobbak is, az anyagvastagság is kb. a duplája az olcsóbb székeknél használnak. Itt is megjegyzem, hogy a napi használatban lévő darabjaim is hibátlanok eddig, de várható, hogy a GC9 vastagabb anyagai azért mégis többet, és tovább fogják bírni.

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 5

A hintamechanikának köze nincs az eddig megszokottakhoz. Azokhoz képest ez egy brutál vasdarab. Sokkal nagyobb, sokkal erősebb, sokkal vastagabb az anyag, és persze sokkal nehezebb is.

Az ülőlap és a hátlap anyaga is egész más szintet képvisel. Természetesen nem marhabőr, hanem műbőr, de annak elég jó, vastag, mégis elég rugalmas. A gyártó szerint bőrbarát meg könnyen tisztítható, de ez majd a következő hónapokban ki fog derülni.

Összességében eddig elmondható, hogy nem csak a nagyobb tömeg, hanem a magasabb ár okát is megtaláltam. Eszméletlenül jól néz ki minden, a varrás, az anyagok, a párnák. A fém alkatrészek pedig egyértelműen több anyagot tartalmaznak, vastagabbak a rugók, a szegecsek, vagyis ezeken nem fog múlni az örök élet plusz egy nap.

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 6

Mielőtt belefogok az összeszerelésbe lássuk a gyári adatokat!


 

Papírforma

A Blitzwolf BW-GC9 a cég Exquisite Line sorozatába tartozik, ez magyarul valami olyasmit jelent, hogy kitűnő (kiváló) sorozat, vagyis ez a prémium kategória. Ez mondjuk már a gyári képekről is átjön, ahol a Blitzwolf a nagy terhelhetőséggel bíró lábat, a fémszerkezettel ellátott karfákat, a hintamechanikát és a kényelmes párnákat tartotta érdemesnek a kiemelésre a képességek közül.

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 7

A szék amúgy, jóravaló karosszékhez méltóan dönthető, magát a háttámlát külön is állíthatjuk, ennek dőlésszöge 90 és 135 fok között változtatható. Állítható persze a szék magassága is, a legalacsonyabb ponton 51- a legmagasabban 57 centi a megadott érték.

Fontos még, hogy a karfa magassága állítható, és ha úgy kényelmes, akkor kifelé is fordítható kb. 15 fokot. Ha ez nem lenne elég, akkor itt van tényleg extrának, hogy a kartámasz előre-hátra is mozgatható, szóval mostantól, ha hosszabb vagy rövidebb a karod, akkor sincs probléma.

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 8

Azon „extrákat”, mint a forgathatóság, vagy a gyár szerint akár 120 ezer gördülést is kibíró kerekek nem említem, ezek egyrészről inkább tipikus marketing bulshittek, másrészről meg természetes dolgok. Az lenne furcsa, ha nem lehetne körbe fordítani a széket, vagy arrébb gurulni vele.

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 9

Érdekes módon, ennél a széknél a Blitzwolf nem érezte kiemelendőnek a maximális terhelhetőséget. Az olcsóbb daraboknál találhatunk ilyeneket, természetesen jóval 100 kiló feletti értékekkel, vagyis remélhetjük, hogy a jobb elemekből épülő GC9 legalább annyit, ha nem többet tud.

A szék pontos méreteit nem sorolom fel, beteszek inkább ide alább egy képet, amin a pontos centiket láthatjátok. Ez segítheti a döntést, ha vásárolni szeretnétek.

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 10

Most jöhet a szerelés!


 

Összeszerelés

Kezdjük ott, hogy a szerelés menetéről készítettem egy videót, ezt itt a meg is találjátok. Ez remélhetőleg nyújt majd némi segítséget, ha a sajátotokat kell majd szerelni.

A szerelés menete amúgy a szokásos. Én mindig a görgökkel kezdem, aztán a helyére illesztem a gázrugó, a borítását. Ha ezzel kész vagyok, akkor félregurítom, hogy ne legyen útban.

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 11

A következő lépés az ülőfelület összeszerelése. Az aljára felcsavarozom a hintamechnanikát, felcsavarozom a karfákat, szóval minden olyan alkatrészt, amit alulról kéne csavarozni. Ennél a széknél még annyi dolgunk van, hogy a (szemből nézve) jobboldalra feltesszük a döntés zárására szolgáló kart, baloldalra pedig a szék emelésére szolgáló kart.

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 12

Amikor ezzel kész vagyok, az egész ülőrészt felteszem a gázrugóra, így kényelmesebb lesz az oldalsó mechanikákat és a hátlapot a helyére csavarozni.

Ez is lesz a következő lépés. Az oldalsó mechanikákat felcsavarozom az ülőlap oldalára. Ezután jöhet a háttámla, amit becsavarozok a két oldalon felszerelt vasak közé, végül pedig jöhetnek a takaróelemek.

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 13

Az utolsó lépés a mellékelt párnák felhelyezése, és készen is vagyunk!

A Blitzwolf adja a csavarokat és ad egy imbuszkulcsot is a csavarozáshoz. Figyeljetek oda, hogy a csavarok mellé járnak alátétek is, ezeket is használjátok fel! Jótanács, az ülőlap és a hátlap furataiba csavarjátok be a csavarokat, mielőtt neki álltok a vasakat felszerelni. Így, amikor a vasakat csavarozzátok a helyükre, már nem kell majd keresgélni a furatokat.

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 14

Ennyi, huppanjunk bele az új székünkbe!


 

Tapasztalatok

Saját tapasztalatom alapján azt tudom mondani, hogy az ülőlap keménysége a GC2 és a GC6 között van. A GC2 a vérbeli gamerszék, kemény, mint a tegnap reggel sütött teszkóskenyér, míg a GC6 inkább egy gamerszék formájú fotel. Szóval puha.

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 15

A GC9, bár a párnázás vastagnak látszik (az is), mégis keményebb, mint a GC6. A GC6 cikkem óta többen kérdezték, hogy végül melyik széket szerettem meg jobban, a keményet vagy a puhát. Ahogy feljebb írtam, a mai napig nem tudtam dönteni. Lehet, hogy a megoldás a GC9 lesz, aminek a keménysége egyelőre pont megfelelőnek tűnik.

A kényelem tehát számomra rendben van, de azért van egy-két dolog, amivel érdemes kalkulálni vásárlás előtt.

Kezdjük ott, hogy az ülőfelület minimális magasság feljebb van, mint a többi széknél. Én 184 centi vagyok, nekem a legalsó pont felett kicsivel kényelmes, ami azt jelenti, hogy 160 centivel már lóbálni fogjátok a lábatokat.

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 16

Ezen talán segít valamicskét a derékpárna, ami nagyon jól néz ki, de az én lábhosszam mellett inkább kényelmetlen. A párna nélkül a háttámla tökéletesen követi a hátam vonalát, az ülőlap hossza is pont jó, mert a széle pont a térdhajlatomnál van, így az egész combomat tartja.

Ha Te alacsonyabb vagy nálam, akkor valószínűleg a derékpárna fogja a szék használhatóságát megmenteni, mert annyival előrébb ülsz, ha használod, hogy a lábad eléri a talajt.

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 17

Emlékeim szerint a GC2 volt az, amit 180 fokig, tehát teljesen vízszintes állásba lehetett dönteni. Nos, ez az, aminek az égegyadta világon semmi értelme. Kipróbáltam, állandóan úgy éreztem, hogy hanyatt fogok esni.

A GC9 135 foka szerintem untig elég, főleg, ha hozzávesszük, hogy az ülőlap is dönthető, úgy pedig a 135 fok már inkább 145-150 lesz. Ebben marha jókat lehet majd szunyókálni, ezt most érzem.

Amúgy, ahogy a normálisabb székeken lenni szokott, az ülőfelület dőlésének ellentartásához van alul egy tekerentyű, abban egy rugó. Ha kilazítjuk, akkor szinte ellenállás nélkül tudunk hintázni, ha meghúzzuk, akkor nem nagyon lesz szükség a baloldali karral történő rögzítésre.


 

Összegzés

Nos, ahogy a bevezetőben írtam, ezt a széket a teszthez kaptam (ajándékba), nem én vettem. Őszintén szólva, mivel meg voltam elégedve az eddig használt székekkel nem adtam volna ki pénzt egy újabbra. Így persze, hogy megkaptam nagyon örülök neki, mert a felhasznált anyagok tekintetében jóval előrébb jár, mint az olcsóbb székek.

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 18

A többi széknél szükség volt a derékpárnára, mert anélkül egyik sem volt jó, a GC9-nél viszont olyan a hátlap kialakítása, mintha a hátamhoz gyártották volna. Szóval, azért nem rossz ez.

Nekem nagyon tetszik az ülőfelület és a háttámla anyaga, nagyon-nagyon jól néz ki az aranyszínű varrás, az aranyszínű, fémbetétre hasonlító logók. Az ülőlap magassága nekem tökéletes, és a lap szélességével sincs gond.

A GC1 kapcsán panaszkodtak néhányan, hogy annyira keskeny volt, hogy combosabb userek már nem ültek kényelmesen. A GC2 ilyen szempontból már jobb lett, a GC6 meg kimondottan széles, az nem is tartotta a combot. A GC9 ismét az arany középút, van oldaltartás, de nem szorítja össze a combjaimat, kényelmesen tudok ülni benne.

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 19

Ami mindenképpen nagy pirospontot érdemel, hogy az eddig nálam járt székek közül ezt lehet leginkább magunkra szabni. A kivett derékpárnával hosszabb lábú delikvenseknek jó, betett párnával alacsonyabbaknak. Az állítható magasságú, előre-hátra csúsztatható, sőt kihajtható kartámasz is azt segíti, hogy testre tudjuk szabni. Nem említettem, de a hátpárna magassága természetesen állítható, ez is egy plusz lehetőség.

A nagy kérdés, hogy megéri-e a dupla árat!

Nos, anyagminőség és komfort terén mindenképpen. Számomra az előző olcsóbb székek is elég kényelmesek voltak, így ebben nincs őrült nagy előrelépés, mrt nem is lehetett. Ha biztosra akarsz menni, és a 100 dolláros kategória helyett a 200 dollárosat is megengedheted magadnak, akkor ne gondolkozz rajta melyiket vedd, egyértelműen a GC9-et. Megbánni nem fogod.

Persze, ha kevesebb pénzt szánsz a dologra, akkor maradhatsz az olcsóbb daraboknál. Ahogy többször írtam, nálam immár több, mint egy éve napi használatban vannak a székek, és kutya bajuk. Na jó, kb. kétszer utána kellett húzni a csavarokat, de ez is az első időben történt, már nem is emlékszem rá pontosan mikor.

A cikk végére beteszem a székekről szóló írásaim linkjét, Adok linket a vásárláshoz, és amelyikhez van, ott kuponkódot is, hogy spóroljatok egy kis pénzt.

Ha megtetszett a szék, akkor most vedd meg, mert olyan árat kaptam mellé, aminek eddig közelébe sem jártunk. Ez azt jelenti, hogy az eredeti 66 500 forint helyett a BGHU1113 kuponkóddal 53 800 forint vehetjük meg EU raktárból, így a vámügyintézést el is felejthetjük. Az ár az áfát természetesen tartalmazza.

Ha megtetszett, akkor kattints ide:

BlitzWolf BW-GC9 gamerszék

További Blitzwolf székek, árak és hozzájuk a kuponok:

Ebben pihentesd a hátsódat - Blitzwolf BW-GC9 székteszt 20

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.