Válassza az Oldal lehetőséget

ECOVACS DEEBOT X1 TURBO – megszületett végre a tökéletes robotporszívó?

ECOVACS DEEBOT X1 TURBO – megszületett végre a tökéletes robotporszívó?

Majdnem, de egy dolog még hiányzik az üdvösséghez, amúgy kifogástalan!

ECOVACS DEEBOT X1 TURBO - megszületett végre a tökéletes robotporszívó? 1

Az ECOVACS felénk közel sem annyira ismerős, mint pl. a Xiaomi, pedig nem egy fiatal cégről beszélünk. A vállalkozás patináját az adja, hogy bár kínai, de ehhez képest elég régen, 1998-ban alapították. Érdekesség még, hogy 2013-ra a kínai robotpiac nem kevesebb, mint 60 százalékát tudhatták magukának. Hogy jelenleg hogy állnak ezen a téren nem tudom, de az adat akkor is mutatja, hogy know-how akad bőven!

ECOVACS DEEBOT X1 TURBO - megszületett végre a tökéletes robotporszívó? 2

De mitől is lehet egy robotporszívó tökéletes?

  • Nagy a szívóereje
  • jól tájékozódik
  • van mesterséges intelligenciával támogatott akadályfelismerés
  • TUD FELMOSNI
  • képes a portartályt önállóan üríteni.

Ez nem egy túl hosszú lista, mégis a porszívók többsége fényévekre van ettől a tudástól. Lelövöm a poént, az ECOVACS Beebot X1 turbo esetén is hiányzik egy képesség, a legutolsó.

ECOVACS DEEBOT X1 TURBO - megszületett végre a tökéletes robotporszívó? 3

Az a helyzet ugyanis, hogy az ECOVACS megépítette végre a rendes felmosó funkcióval rendelkező, lézeres és 3D-s szenzorokkal szerelt porszívót, ami akadályfelismeréssel is rendelkezik. De ha ez nem elég, akkor a szívóerő is brutális, nem kevesebb, mint 5000 Pa. Csak összehasolításképp, a legújabb Xiaomi roborock, ami azért eléggé felsőkategóriás masina 4200 Pa szívóerővel rendelkezik.

ECOVACS DEEBOT X1 TURBO - megszületett végre a tökéletes robotporszívó? 4

Az ECOVACS csúcsgépe egy dolgot nem tud tehát, az automatikus portartály ürítést. Ezt pedig azért nem tudja, mert a dokkolóban nem porzsák, hanem víztartályok vannak, mégpedig kettő darab. Az egyikbe betesszük a tisztavizet, a másikban gyűlik a koszos. A gép alján találunk két MOP-ot, de nem a megszokottat, hanem két forgótányért, amik percenként 180 fordulatot tesznek meg és eközben 6 Newton nyomást fejtenek ki a padlóra.

Vagyis ez a porszívó végre nem csak feltörölni, hanem valóban felmosni is tud!

Lenne persze még egy csomó dolog, amit mesélhetnék, és ha ez egy cikk lenne meg is tenném. De igazából ezek felesleges adatok, amiket amúgy is mindenki tud már, olyanok, hogy van telefonos applikáció, meg nem esik le a lépcsőn és hasonlók.

ECOVACS DEEBOT X1 TURBO - megszületett végre a tökéletes robotporszívó? 5

Van azonban még néhány érdekesség, amit mégis említenem kell. Az egyik, hogy a gépen lévő kamera képét nézhetjük a telefonunkon, ráadásul van kétirányú hangkommunikáció is, vagyis tettek a porszívóba mikrofont és hangszórót is, mint egy biztonsági kamerába. Hogy ezek a tulajdonságok mennyire jók, annak eldöntését rátok bízom. Ami viszont tényleg jó, hogy a gép rendelkezik a német TÜV minősítéssel is.

ECOVACS DEEBOT X1 TURBO - megszületett végre a tökéletes robotporszívó? 6

Ez a gép nem olcsó (érthető módon), még úgy sem, hogy a A9EECE945F84 kuponkóddal 149 ezer forint kedvezményt kapunk az árból. Ezzel együtt is 338 ezret kell a pénztárnál hagynunk, igaz, legalább a szállítás ingyenes. Ha úgy döntenél, hogy beruházól egy ilyen csúcsgépbe, akkor az alábbi hivatkozáson megtalálod:

ECOVACS DEEBOT X1 TURBO

ECOVACS DEEBOT X1 TURBO - megszületett végre a tökéletes robotporszívó? 7

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.