Válassza az Oldal lehetőséget

ECS újdonságok fekete köntösben

Megkezdődött a gyártó inteles Black-sorozatának térhódítása.

Méghozzá nem is akárhogy, a két bejelentett típus egyike a csúcsok-csúcsát, míg a másik a nemsokára őrségváltáson áteső középkategóriát erősíti. Először essen szó az X48T-A-ról, mely alapját az Intel jelenlegi prémium lapkakészlete adja. Ennek megfelelően garantált az 1600 MHz-es rendszerbusz és a DDR3-as memóriák támogatása, illetve minden olyan extra funkció, mely a lapkakészlet velejárója.

ECS újdonságok fekete köntösben

Azaz két második generációs PCI Express ×16-os csatoló várja elsősorban a AMD/ATI kártyáit, továbbá az ICH9R déli híd adja a 6 db SATA csatlakozást és a 12 db USB 2.0-s portot. Hálózati vezérlőkből a kategóriához mérten kettő jutott a NYÁK-ra, melyek közül az egyik magától az Inteltől származik. A hangért a Realtek ALC888S lapkája felel, az egy szem PATA csatolót és az eSATA kaput pedig a JMicron JMB361-es megoldása szolgáltatja. További részletek a gyártó honlapján.

A P45T-A igaz sikervárományos deszkának tűnik, remélhetőleg hazánkban is tiszteletét teszi a hivatalos premiert követően. Egyelőre még csak “Coming Soon” feliratot visel a hivatalos közlemény, azonban, kép azért már készült róla, melyen látható, hogy ha a NYÁK-terv nem is, de a színösszeállítás mindenképp követi a nagytesó által kitaposott utat. A szolgáltatások nagy része viszont már igen hasonló, hiszen ennél a modellnél is kapunk két PCI Express ×16 bővítősínt — igaz csak 8×-os sebességen két VGA esetén–, 6 db SATA 3.0 Gbps portot és JMicron vezérlőt. Két markáns különbség azonban mégis akad. Egyrészt a P45T-A memóriavezérlője kizárólag DDR2-es modulokkal boldogul, másrészt a déli híd immáron az ICH10R nevezetű lapka. Az ez utóbbi kapcsán fellépő teljesítménykülönbséget egyelőre nem tudjuk megmondani, mindenesetre történtek apróbb fejlesztések az elődhöz képest.

ECS újdonságok fekete köntösben

Remélhetőleg egy teszt formájában hamarosan minden kiderül, már csak az kell, hogy megtörténjen az a bizonyos nagy P45-ös premier, melyből bizony az ECS is kiveszi a részét.

ECS újdonságok fekete köntösben 1

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2