Válassza az Oldal lehetőséget

Egyre durvábban támadják a zöld robotot

Egyre durvábban támadják a zöld robotot

Ez az első alkalom, amikor a támadás alapját olyan vírus adja, amely Android operációs rendszerrel futó eszközöket céloz.android-antivirus-trojan A támadás célja, hogy manipulálja a doc, xls vagy pdf kiterjesztésű dokumentumokat, amelyek a Windows és IOS operációs rendszerrel futó eszközökön megtalálhatóak. A dolog 2013 március végén kezdődött egy hamis e-mail fiókkal, amely egy magas rangú tibeti aktivista nevéhez köthető, mutatta ki a Kaspersky Lab. 

Az Androidra specializálódott rosszindulatú vírus a támadások során ellopja a telefon tulajdonosának adatait. Ezt követően a címjegyzéket és az üzenetküldési előzményeket elküldi egy központi szervernek. A rosszindulatú vírussal ellátott üzenetek mongol, kínai, tibeti és ujgur politikai aktivistákat céloztak egy APK fájl segítségével. A Kaspersky Lab szakértőinek vizsgálatából kiderült, hogy a vírus feltehetően kínai kiberbűnözőktől származik.

„Eddig még nem láttam ilyen mértékű, csak mobil eszközöket érintő célzott támadást, mint amilyen ez az eset volt. Bár, igaz, voltak jelei annak, hogy a támadók szívesen fognak kísérletezni ezen az új területen. Ennél a támadásnál egy különösen fejlett, teljes funkcionalitású trójai programmal célozták meg az áldozatok személyes adatait, ami igazán nem nevezhető szokványosnak.

Régebben a támadók a social engineering segítségével csapták be áldozataikat, most, úgy tűnik, hogy ez a tendencia megváltozhat. A jövőben az ilyen támadások kiaknázása ellen komplett kombinált technológiára lesz szükség.” – mondta Constin Raiu, a Kaspersky Lab globális kutatócsoportjának igazgatója. [Kaspersky Lab]

Árfolyamváltó

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink