Válassza az Oldal lehetőséget

Elnyűhetetlen féreg

A Kaspersky arra hívta fel a figyelmet, hogy a Warezov féreg ismét erőteljes támadásba kezdett, így a napokban a vírusfertőzések jelentős részéért ez a kártékony program tehető felelőssé.

A Kaspersky biztonsági közleményéből kiderül, hogy a Warezov féreg ismét felbukkant, és a hétvége óta erőteljes terjedésbe kezdett. A féreg legújabb, “nf” jelzésű variánsa a napokban olyan jelentős mértékben szaporodott el, hogy mostanra a fertőzött elektronikus levelek 70-85 százaléka ezt a férget terjeszti.

A Warezov féreg legújabb variánsa – hasonlóan az eddigi változatokhoz – elsősorban elektronikus levelekben terjed. Ezen emailek mellékletében egy trójai program található, amelynek feladata, hogy letöltse a Warezov féreg legújabb variánsát, majd gondoskodjon a kártevő feltelepítéséről. A féreg amint elindul, elkezdi összegyűjteni a fertőzött számítógépeken található állományokban tárolt email címeket, amelyekre a saját SMTP komponensének segítségével továbbküld egy-egy levelet. Természetesen ezek mellékletében a letöltést végző trójai is megtalálható.

A Warezov legfőbb veszélye, hogy képes hatástalanítani a legtöbb antivírus szoftvert és tűzfal alkalmazást. Ezzel további fenyegetettségeknek teszi ki a már amúgy is fertőzött számítógépeket. A féreg további feladatai közé tartozik, hogy Interneten keresztül – lehetőleg a felhasználó tudta nélkül – különböző kártékony fájlokat töltsön le.

A Warezov féreg már több hónapja fenyegeti a számítógépeket. A kártevő először tavaly szeptemberben bukkant fel, és elsőként a Symantec szakemberei figyelmeztettek a veszélyeire. A féreg Skype-on tejredő első változatát viszont az F-Secure azonosította idén februárban.

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2