Válassza az Oldal lehetőséget

EnerMAXimum – ház és táp bemutató

EnerMAXimum - ház és táp bemutató 1

A számítógép rendkívül fontos elemei a számítógépházak és tápegységek. Ezt ugyan sokan másképp gondolják, hiszen milyen már, ha a videokártyán 1 giga memória van. Ez persze igaz is, ha mellett van egy erős GPU is, de gondoljunk bele, melyik része az konfigunknak, melyet talán a legritkábban cserélünk? A ház! És melyik alkotóelem az, melynek működése minden más elemére kihat? A tápegység. Fontos elemek ezek, hiszen egy jól kiválasztott ház sok-sok évig szolgál majd minket, olyan sokáig akár, hogy már arra sem emlékszünk mejd milyen volt az első VGA benne, de a ház még mindig ott lesz, sé várja a következő alapot. A tápegységről talán nem is érdemes túl sokat írni. Egy jó tápegység egy jó gép alapja. Erős, stabil tápegység nélkül gépünksok bosszúságot fog okozni. Működése bizonytalan lesz, gyakran találkozunk majd rejtéjes adatvesztésekkel, ha pedig eldurran benne egy kondenzátor, akkor lehet, hogy búcsút mondhatunk drága hardvereinknek. Emiatt aztán pont a tápegység az, melyre a legkevesebbet gondolunk, hiszen — jó esetben — “csak” csendben teszi a dolgát, de ezek miatt az okok miatt talán pont a legfontosabb alkatrész gépünkben, melynek kiválasztásakor jól oda kell figyelnünk. Ezeknél a döntéseknél bizonyára szóba fog kerülni az Enermax neve is, mi pedig megmutatjuk, hogy nem véletlenül.

EnerMAXimum - ház és táp bemutató 2

Az Enermax nevét említve olvasóinknak is bizonyára rögtön beugranak a jó minőségű tápegységek és házak. Nem véletlen, hogy rögtön ezekre asszociálunk, hiszen a gyártó fő profilja pont a kapcsolóüzemű tápegységek és a számítógépházak. Ezek közül természetesen nem csak az asztali gépekhez készülőket találjuk meg, hanem azokat is, melyek nagy teljesítményű munkaállomásokhoz és szerverekhez készülnek. Ezek mellett gyártanak még processzorhűtéseket, ventilátorokat, mobil rackeket, és egyéb perifériákat is.

EnerMAXimum - ház és táp bemutató 3

Az Enermax meglehetősen nagy múltra tekinthet vissza, hiszen a céget 1990-ben alapították Tajvanban. Ez azt jelenti, hogy napjainkra több mint egy évtizedes tapasztalat és tudás halmozódott fel, mely az általuk kínált termékekben meg is jelenik. Ezt hamarosan be is mutatjuk, hiszen ahogy a cikk bevezetőjéből már kiderült két számítógépház és egy tápegység is a boncasztalunkra került. Ez utóbbi darab kiemelkedik a tápegységek mezőnyéből, hiszen nem csak 80+-os jelölést, hanem egy extra halk hűtést is kapott.

Vágjunk is bele a cikkbe! Elsőként a házakról szólunk, hogy aztán kivesézzük a tápegység felépítését is. 

EnerMAXimum - ház és táp bemutató 4

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.