Válassza az Oldal lehetőséget

Érdekes újdonsággal érkezik a Xiaomi Mi Band 4

Érdekes újdonsággal érkezik a Xiaomi Mi Band 4

Persze, színes lesz a kijelző, de a legnagyobb durranás talán még sem ez, hanem egy új központi egység lesz!

mi band 4 759 1

Annak a ténynek, hogy a Xiaomi új központi lapkát vet be az okoskarkötőben több vetülete is van. A legfontosabb talán, hogy a Huangshang No.1 nevű egység nem a megszokott ARM alapú megoldás, hanem egy nyílt forráskódú, RISC-V alapú processzor. Jelenleg az ARM megoldásai szinte egyeduralkodóak a piacon mind a mobiltelefonok, mint a hordható okoseszközök területén, de egyre inkább úgy néz ki, hogy hamarosan vége szakad a hegemóniának. A RISC-V rendszerek elterjedését valószínűsíti az is, hogy a Qualcomm komoly befektetést eszközölt a SiFive-ba, a RISC-V alapú processzorok egyik legnagyobb gyártójába.

huami huangshan no 1 ufficiale chipset wearable ai 02

A lépés, vagyis az ARM technológia hanyagolása érthető akkor is, ha az elmúlt időszak Huawei szankcióira gondolunk. Bár az ARM nem amerikai cég, mégis beszállt a bojkottba, mondván termékeikben amerikai technológiákat is felhasználnak, és mivel azokra érvényes az embargó a saját termékeiket, fejlesztéseiket is megvonják a Huawei-től. Mint ismeretes a Huawei központi lapkáiban az ARM áttervezett magjai dolgoznak, így a Huawei nem csak szoftveres oldalról (Google), hanem hardveres oldalról (ARM) is meg van lőve.

xiaomi mi band 4 poster 1

A dolog üzleti, stratégiai aspektusain túl lépve fontos megjegyezni, hogy a Huangshang No.1 hatékonyabb megoldás, mint az ARM Cortex M4, így már csak ezért is érthető a váltás. A Huangshang No.1 a világ első hordható eszközökbe készülő processzora, amely integrált AI-neurális hálózattal rendelkezik. Négy alapvető mesterséges intelligencia motor dolgozik benne, van egy szívbiometria, egy EKG, egy EKG Pro és a szívritmuszavar rendellenességet figyelő motorja. A lényeg, hogy az új Mi Band várhatóan jelentősen bővített szolgáltatáskészletet is kap a színes kijelző mögé, ami konkurensek kínálatát látva rá is fér!

Érdekes újdonsággal érkezik a Xiaomi Mi Band 4 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2