Válassza az Oldal lehetőséget

EuroCase számítógépházak bemutatója

EuroCase 800 fekete, táp nélküli

Ez a darab már ránézésre is komolyabb termék látszatát kelti, felépítése a szerverstílus felé tendál. Mérete egyértelműen meghaladja az átlagos miditornyokét, a meghajtókat szolid ajtó takarja és óvja. Ez a szolidság a ház egészére kihat, egyáltalán nincs túlcsicsázva, az előlap alsó felének rácsozottsága szerintünk jól mutat, lényegében ez a rész adja meg elejének karakterét.

EuroCase számítógépházak bemutatója 1

Mindjárt a tető elején szintén egy kis billenőajtó mögé zárva találjuk az előlapi kivezetéseket (ami ebben az esetben inkább tetőlapi), a nyílás négy darab USB 2.0-t, a mikrofonbemenetet és vonalkimenetet, valamint egy eSATA-t rejt.

EuroCase számítógépházak bemutatója 2 EuroCase számítógépházak bemutatója 3

Az elülső ajtó nagy részét egy sejtelmes fekete műanyagos terület foglalja el, melyről megtudtuk, hogy jobb alsó fele egy rejtett kijelzőt tartalmaz. Ne képzeljünk el nagy panelt, csupán egy pár soros, de annál hasznosabb dologról van szó, mivel a merevlemez aktivitással, a munkával eltöltött idővel és egy aktuális hőfokkal (a szenzort tetszés szerint helyezhetjük el) kapcsolatban nyújt adatokat. Az ajtó “közepesen” győzött meg minket, találkoztunk már gyengébbnek és erősebbnek tűnő megoldással is, mozgatás közben halk kerepelő hangot ad, a záródás bebiztosítása mágnessel történik.

EuroCase számítógépházak bemutatója 4 EuroCase számítógépházak bemutatója 5

Belül négy darab 5,25″-os és két darab 3,5″-os bővítőhelyet találunk, ezt egy kicsit kevésnek érezzük annak tudatában, hogy valamilyen szinten szerveres szellemben szeretett volna alkotni az EuroCase. Az előlapon lejjebb haladva a szellőzési funkciókkal megáldott rácsokon kívül már csak az ezüstös korongba bújtatott bekapcsológombot találjuk, melyből egy kis szeletet elkülönítettek a RESET-nek is.

EuroCase számítógépházak bemutatója 6 EuroCase számítógépházak bemutatója 7

Haladjunk tovább a hátlapra. A táp felülre szerelhető, viszont pozitívum, hogy egy kivehető keretre illeszkedik, így a táp esetleges eltávolítása egyszerűbb és gyorsabb. A középső szinten helyezkednek el az alaplapi kivezetések nyílásai, illetve egy rögzítési pont 120 mm-es ventilátor számára, ezt egy ventiráccsal is ellátták a készítők. Az alsó részre maradtak a bővítőkártyák nyílásai, melyekből szám szerint hét darabot találunk.

EuroCase számítógépházak bemutatója 8EuroCase számítógépházak bemutatója 9

Szólnunk kell még pár szót az oldallapokról is. Az alaplap mögötti egyetlen megemlítendő eleme a 80 mm-es ventilátor, melyet a belülre szerelt 3,5″-os meghajtók hűtésére használhatunk fel. A másik oldal érdekessége a műanyag tolózár, ha gépünkben sokat kell matatnunk, egyszerűen ne csavarozzuk be, hanem csak ezt a zárat használjuk.

A külsőségek után lássuk, mit rejt a belsőség. Ez igen! Itt aztán bőven találunk a szokásostól eltérő megoldásokból. Első lépésben talán kezdjük azzal, hogy a házra majdnem minden tekintetben a csavarmentes szerelhetőség szelleme hat ki, azaz mind a bővítőkártyák, mind 5,25″-os és 3,5″-os meghajtók rögzítése is műanyag kapcsokkal, illetve sínekkel történik. A 3,5″-os eszközök számára fenntartott keret 90 fokkal elforgatott, ráadásul teljes egészében kivehető, ezzel is gyorsabbá válnak a mozgatási műveletek.

EuroCase számítógépházak bemutatója 10 EuroCase számítógépházak bemutatója 11

Következő témánk a hűtés. Abban semmi átlagon felüli sincs, hogy az előlap mögé egy 120 mm-es légkavarót szereltek, viszont oldalra egy speciális keret is beépítésre került, melyre további két 120 mm-es ventilátor került (a turbinákkal kapcsolatban: az összes 120 mm-es modell átlátszó műanyagból készült, működés közben kék fényt árasztanak magukból). Ezek jótékony áramlatokkal látják el kártyáinkat és alaplapunk egy részét. A szerkezet természetesen “fix”-ből egy zár segítségével mozgatható állapotba hozható, így munkálatok közben egyáltalán nem akadályoz minket. A szükséges műanyag elemek, talpak egy részét a ház belsejében egy zacskóba zárva, még a másik felét egy igényes műanyag csúszótetős dobozba rejtve lelhetjük fel. Jó szerelést kívánunk!

EuroCase számítógépházak bemutatója 12 EuroCase számítógépházak bemutatója 13

Specifikációk:

Beszerelhető alaplap méretei:

mikro ATX / ATX

Tápegység:

nincs

Méretek:

460 × 200 × 440 mm

5,25″-os külső meghajtóhelyek száma:

4 darab

3,5″-os külső meghajtóhelyek száma:

2 darab

3,5″-os belső meghajtóhelyek száma:

5 darab

Bővítőkártya-helyek száma:

7 darab

Ventilátorok:
  • 8 cm-es ventilátor
    a 3,5″-os helyeknek
  • 12 cm-es előlapi ventilátor
  • 2 db 12 cm-es ventilátor
    az oldallapon
Anyag:

acél

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2