Válassza az Oldal lehetőséget

Extrém asztali lámpák

Modernek, érdekesek, de semmiképp sem megszokottak.

Az íróasztalra való lámpa nem egy bonyolult műfaj. Kell egy talp, egy szár vagy állvány, és a tetején a fej, ami világít. Legalábbis ezt gondoltuk sokáig, hiszen nem állt rendelkezésre az a technológia, amivel kicsit megbolondíthattuk a fenti receptet. Manapság már olyan fűszerek állnak rendelkezésre, mint a mobiltelefonról vezérelhető okosfunkciók, a kis helyet foglaló, de nagy kapacitással rendelkező akkumulátorok, és persze a LED fényforrások, amik úgy tűnik megnyerik a takarékos világítótestek között dúló csatát.

A mostani cikkünkben szereplő lámpák tehát egy célra és egy technológiát használva készültek. Mindegyiknek az a dolga, hogy fényt varázsoljon az asztalunkra és mind LED-fényforrást használnak, mégis mindegyik más, mindegyik másképp érdekes.


A lista legolcsóbb darabja egy 17 LED-et tartalmazó lámpa, ami 120 lumenes fényt biztosít. Nem fogja kiégetni a szemünket, de egy számítógép mellé garantáltan elegendő lesz.

dc_5v_1_5w_120lm_led_table_lamp.jpg

A lámpa egy furcsa, háromrét hajtható szerkezet, aminek az alsó harmada a talp, a középső a szár a legfelső pedig a fej, ami világít. Ennek az állíthatóságnak és a beépített 450 mAh kapacitású akkumulátornak köszönhetően a lámpát nemcsak otthon, hanem akár kempingezés közben is használhatjuk. Kicsire összehajtva könnyedén magunkkal vihetjük, így akár a kocsiban is használhatjuk. A lámpa 5 voltos tápról tölthető mobiltelefon töltőn vagy akár sima USB porton keresztül is.

Itt megtalálod: DC 5V 1.5W 120LM LED Table Lamp


  

A második lámpánk nem a variálhatóságával, hanem a finom vonalaival fogja meghódítani a vásárlók szívét.

smart_touch_led_table_lamp.jpg

Az előző lámpánál drágább, ugyan akkor jobban is használható. Ebben a szerkezetben 28 LED fényforrás dolgozik, amik 200 lumenes fényerőt biztosítanak. Az előzőhöz hasonlóan ez a lámpa is kapott beépített akkumulátort, ami 800 mAh kapacitású. A működéshez szükséges energia itt is USB porton keresztül érkezhet, hiszen elegendő az általa biztosított 5 volt. a gyártó a lámpát irodai, otthoni és dekorációs célokra ajánlja, és a képeket nézve kijelenthetjük, hogy az utolsó feladatra tökéletes választás lehet, hiszen nagyon a pengeéles dizájn tényleg figyelem felkeltő lett.

Itt találsz további képeket és információkat: Smart Touch LED Table Lamp


  

A harmadik lámpa annyiban eltér az első kettőtől, hogy ebben nincs akkumulátor. Viszont a variálhatósága és az érdekes dizájn mindent visz.

led_3w_fashion_and_folding_desk_lamp.jpg

Ez a lámpa egy kicsit, de tényleg csak egy kicsit az elsőhöz hasonlít. Itt azonban nem három, hanem négy darabból áll a szerkezet, amik ügyesen egymásba csukódnak, így, ha összehajtod, akkor egy vastagabb lap lesz belőle. Az áramellátás itt is USB porton keresztül valósítható meg, áramforrásként használhatunk USB töltőt, a számítógépünk USB portját vagy ha olyan helyen szeretnénk használni ahol nincs kettőhúsz akár egy külső akkumulátorról is megtáplálhatjuk. A lámpa fényereje 150 lumen, ami nem kiemelkedő, de ha nem precíz forrasztásokat akarunk a fényénél csinálni, akkor a mindennapokra elég lesz. Ez a lámpa is a külsejével fog hódítani, hiszen egészen furcsa, extrém vázszerkezetet kapott, ami garantáltan magára vonz minden tekintetet.

Itt meg tudod vásárolni: LED 3W Fashion And Folding Desk Lamp


  

A sorban az utolsó egyben a legdrágább is lesz. Elegáns vonalak, okos funkciók és komoly fényerő jellemzik.

xiaomi_philips_eyecare_smart_lamp_2.jpg

MIvel egy okoslámpáról van szó, talán mondani sem kell, hogy a Xiaomi műhelyéből érkezett. Ez a cég egyszerűen képtelen “buta” eszközöket gyártani, szinte minden hardverükhöz kapunk fejlett szoftveres támogatást. Ebben az esetben azonban a lámpa nem titkoltan a Philips fejlesztése, amihez a Xiaomi Mi Home szoftverét használhatjuk otthoni WiFi hálózatunkon keresztül.

Ez a lámpa is egy igazi remekmű, de nem csak ebből a szempontból. a külső egységes, letisztult, a Xiaomitól megszokott fehér színt kapta. A kerek talpba csatlakozó szár egy hajlékony nyakban folytatódik, amit követ a fej a LED fényforrásokkal. Ez a lámpa már nem csak hangulatvilágításra alkalmas, hiszen a maximálisan 1200 lumen már munkához is bőven elegendő. A fényerő ráadásul fokozatmentesen állítható is a lámpa talpáról vagy okostelefonunkról vezérelve. A gyártó nem csak olvasáshoz, munkához ajánlja, hanem éjszakai hangulatfénynek is, ami a teljesen függőlegesre lehajtható fejrész és a száron a talp fölött, a hátsó részen található második világítótest segítségével úgy világítja meg a környezetét, hogy eközben a szemünkbe közvetlenül biztos nem jut fény a LED-ekből.

Ez a lámpa tehát egy drágább darab, de garantáltan minden íróasztal éke lesz, legyen az egy irodában vagy otthon. A sok funkció és a Xiaomitól megszokott minőség garantáltan nem fog csalódást okozni!

Itt találsz további információkat és videókat is: Xiaomi Philips Eyecare Smart Lamp 2

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2