Válassza az Oldal lehetőséget

Ezek a Nexus Prime specifikációi?

Ezek a Nexus Prime specifikációi?

google-nexus-s

Nem túlzás kijelenteni már, hogy naponta jönnek az információk a legújabb Google mobilról.

Mára látszólag a pontos tulajdonságai jutottak, míg nem előálltak a nap folyamán egy teljesen más felé alappal. Nézzük hát mind a kettőt, bár így sokkal nem leszünk előrébb.

Az első hírek alapján a Prime egy Texas Instruments SoC-ra épít, ez két CortexA9-es maggal rendelkezik, amik egyenként 1,2 GHz-en járnak, ehhez egy PowerVR SGX540 típusú grafikus chip kapcsolódik, ami 384 MHz-es órajelen jár. A memória mérete 1 GB, ez az LPDDR2-es technológiát használja és a Samsung gyártja, természetesen két csatornás memóriavezérlőn keresztül csatlakozik a processzorhoz. A háttértár szerepét egy 32 GB-os NAND Flash lapka tölti be. A hátlapon egy 5 megapixeles kamera található, ami 1080p-s tartalmak rögzítésére alkalmas, az előlapon pedig egy 1,3 megapixeles kamera található, a videótelefonálások alkalmára. Adatkommunikációval sincs problémája, LTE és HSDPA egyaránt támogatott, bármilyen Wi-Fi technológiát könnyedén vesz, legyen az a/b/g/n akár 2,4, vagy 5 GHz, továbbá természetesen az NFC chip sem hiányzik. Az akkumulátor mérete pedig 1750 mAh lehet.

nexus_prime_zsirEzek az adatok néhány ponton nem túl impresszívek, az akkumulátor esetében mindenképpen szívesebben látnék egy komolyabbat, ugyanis ilyen formán ez félnapos üzemidővel kecsegtet, továbbá maga a SoC sem túl erős, mivel a Samsung Galaxy S II-ben az Exynos 4210 ennél erősebb grafikus teljesítményt tudna produkálni. Végül a kamera lehet a kritikus pont még, persze meg lehet oldani a szép képeket 5 megapixel mellett is, de mivel csúcs készülék, így egy 8 millió pixelt rögzítő modell vonzóbb lenne.

A később megszellőztetett információk már a Samsung saját gyártmányú Exynos-át emlegetik, ráadásul 1,5 GHz-en a gyári 1,2 GHz helyett, továbbá teljesen tisztázatlan de egy PowerVR SGX543MP2-t jelöltek meg mint beépített gpu, ami érdekes, mivel az Exynos-ban MALI-400 IGP található, szóval erős fenntartásokkal kezelendő az információ. A kamera szerepében egy 8 megás optikát jegyeznek, viszont az aksi itt egy 2050 mAh-es egység lehet. 

A külsőt érintő dolgokon túl tehát továbbra sem biztos szinte semmi. Az eddig napvilágot látott információkat [itt] olvashatjátok.

Forrás: vr-zone

Ezek a Nexus Prime specifikációi? 1

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2