Válassza az Oldal lehetőséget

Fali aljzatnak álcázott, vezeték nélkül routert dobnak piacra Japánban

A vezeték nélküli hálózati routerek már igen sok formát öltöttek, ahogy a technológia fejlődött és telt az idő. Eleinte nagyok és robusztusak voltak, de mostanra már minél inkább kompaktabb formába igyekeznek önteni eme elengedhetetlen hálózati segédeszközt.

250c

Egy japán cég igen praktikus megoldással rukkolt elő, amely akár igen előremutató is lehet a routerek jövőjét illetően. Az MZK-KR150N névre hallgató hálózati forgalomi rányitó egy teljesen utat talált magának a háztartásunkba. Ugyanis ez az eszköz egy fali aljzatra hasonlít leginkább, ugyanakkor minden a routerekre jellemző tulajdonsággal felruházták a japán mérnökök. A készülék hátsó részébe 2 kábelt kell bevezetni, amelyből az egyik az internetet a másik a működéshez szükséges energiát szolgáltatja.

 250b

Az MZK külvilág felé mutatott arca 6 négyzetre lett osztva, melyből egy az állapotjelző ledeket tartalmazza, egy a bekapcsolásért felelős, egy a konfigurálásban kap majd szerepet, ugyancsak egy helyet foglal a vezeték nélküli jelsugárzást biztosító antenna, és legvégül egy Ethernet port is a rendelkezésünkre áll. Aki esetleg azon tűnődik, hogy de hiszen 6 helyről volt szó mi a helyzet a 6. négyzettel? Alapértelmezetten ez egy funkcióval nem rendelkező üres hely. Ebből talán következtethetünk arra, hogy az MZK-KR150N-ből lesz majd egy 2 db Ethernet porttal ellátott változat is.

 

Az ötlet mindenképpen dicsérendő és hasznos irányba tereli eme elengedhetetlen hálózati alapeszköz jövőjét, de még így is akadnak aggályok a formával kapcsolatban. Ha kicsit gyakorlatiasabban vizsgáljuk, meg a dolgok láthatjuk, hogy például egy háztartásban – kiindulva a fali aljzatok „átlagosan megszokott” helyéből – az antenna igen könnyen sérülhet és letörhet. Főleg ha kis lurkó is van a családban. Ez lehet az a pont, amire ráerősítve könnyen „musthave” terméket dobhatnak piacra a japánok.

250a 

Az MZK-KR150N 150 mbps vezeték nélküli sebességet ígér a számunkra és az előrejelzések alapján már áprilisban elérhetővé is válik a nagyközönség számára. A fali aljzatnak álcázott router ajánlott végfelhasználói ára 118 dollár körül fog majd alakulni.

 

Forrás: TechPowerUp!

 

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2