Válassza az Oldal lehetőséget

Felpörögtek az SSD eladások, ennek még lehetnek hátrányai

Felpörögtek az SSD eladások, ennek még lehetnek hátrányai

A kereslet és a kínálat kényes egyensúlya könnyen megbomolhat.

Felpörögtek az SSD eladások, ennek még lehetnek hátrányai 1

A Digitimes legfrissebb értesülései alapján az SSD meghajtók látványos árzuhanása hamarosan elveszíti lendületét. Ennek a folyamatnak a növekvő vásárlói igények szabnak gátat, vagyis az idei második negyedévben tapasztalt átlagosan 10%-os árcsökkenés a harmadik szemeszterben nem fog megismétlődni. A hosszú távú kilátások mindenesetre kedvezőnek mondhatóak, elméletileg a következő hónapokban enyhe mértékben még csökkennek a NAND flash árak, de érdemi változásra sajnos már nem érdemes számítani. A források azt is megjegyzik, hogy 2018-ban az ODM-ek (Original Design Manufacturer) és az otthoni felhasználók egyaránt a PCIe NVMe alapú tárolókat favorizálják, az SATA-s interfésszel megáldott SSD-k egyértelműen leszálló ágba kerültek.

Khein-Seng Pua, a Phison vezérlőgyártó cég fejének kijelentése szerint 2017 novemberétől az idei első negyedév végéig a flashmemória-alapú meghajtók mintegy 50%-kal lettek olcsóbbak – a magunk részéről fenntartásokkal kezeljük ezt, de az tény, hogy szépen javultak az árak. Az okostelefonok romló értékesítéseinek dacára a NAND flash chipek kínálata szűkössé válhat, mert a belső tárhely méretének növekedése ellensúlyozza a gyenge eladásokat.
 
A DRAM árak kapcsán is sötét fellegek mutatkoznak; a harmadik negyedévben további drágulással kalkulálhatunk, az ellátás még mindig szűkösnek mondható – állítják a különböző források.
 
Forrás: Digitimes, guru3d.com

Felpörögtek az SSD eladások, ennek még lehetnek hátrányai 2

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2