Válassza az Oldal lehetőséget

Feltört Wi-Fi biztonság: a WEP halott

Német kutatók olyan támadást dolgoztak ki a Wi-Fi hálózatokban használatos WEP biztonsági protokoll ellen, amely 95 százalékos valószínűséggel két percnél hamarabb megfejti a kulcsot.

 

Amikor 2001-ben először feltörték a WEP-et, még több mint ötmillió csomagra volt szükség a kulcs megszerzéséhez. Három évvel ezelőtt egy KoreK nevű hacker új támadást publikált. Ez a "choppernek" (helikopternek) keresztelt megoldás nagyságrenddel csökkentette a szükséges csomagok számát. Nemrég ezután a darmstadti műegyetemen három PhD hallgató olyan támadással jelentkezett, amelyben mindössze 85 ezer csomag elegendő volt ahhoz, hogy 95 százalékos valószínűséggel feltörjék a WEP-et.

Feltört Wi-Fi biztonság a WEP halott

A német csoport bebizonyította, hogy 40 ezer csomag feldolgozása után 50, 85 ezer csomag után viszont már 95 százalékos valószínűséggel meg tudják szerezni a kulcsot. Ez azt jelenti, hogy két percnél hamarabb fel lehet törni egy Wi-Fi hálózatot.
Napjainkban általában 40/64 és 104/128 bites kulccsal valósítják meg a WEP-et. Vannak gyártók, amelyek 232/256 bites kulccsal dolgoznak, ám ez sem segít, mivel a kutatók úgy nyilatkoztak: némi továbbfejlesztéssel a WEP512 sem jelent számukra akadályt. Egyszerűen azt mondják: a WEP halott.

Feltört Wi-Fi biztonság: a WEP halott 1

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2