házimozi csatlakoztatása pc-hez

  • SJoco
  • SJoco profilkép Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
2011 dec. 15 12:54 #692 Írta: SJoco
SJoco létrehozta a témát: házimozi csatlakoztatása pc-hez
Üdvözlök mindenkit!
Egy LG HT 762 TZ 5.1 hangrendszert szeretnék csatlakoztatni a PC-hez, melyben Sound Blaster Audigy 2-es hangkártya van.HDMI,komponens kimenet,kompozit kimenet,scart kimenet,digitális audió bemenet (optikai) található a házimozin. Bármilyen módszer érdekel, akár a dvd lejátszó mellőzésével, de a lényeg, hogy 5.1-es hatást érjünk el. Milyen módon tudom ezt elérni? Vagy a sztereó hangzásnál nem érhető el jobb?
Köszönöm a segítségeteket!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
2011 dec. 16 00:24 #695 Írta: Joci
Re:házimozi csatlakoztatása pc-hez
Egy erősen szvsz hozzászólás, ezért kéretik is így kezelni. :)

Most a házimozit akarod a PC-re/-hez csatlakoztatni, vagy fordítva? Mert nem mindegy, melyik lesz a végső kimenet. :)
Egyébként a házimozi rendszered ahogy látom, 'egyben van'. Vagyis a dvd lejátszó az erősítő is (legalábbis amit a leírásból kiolvastam most az LG honlapján); így azt csak akkor tudod megkerülni, ha veszel egy másik erősítőt (de akkor meg felesleges volt megvenni a rendszert).
Ha feltesszük, hogy a rendszerhez szeretnéd csatlakoztatni a PC-t (ami a valószínűbb), akkor van 3 bemeneti lehetőséged: a digitális, a jack, és a sztereo RCA. Ha a hangkártyád támogatja (A2-ből kismillió fajta van), akkor célszerű a digitális kimenetet használni, és azon keresztül összekötni a gépeket (és akkor lesz 'normálisan' 5.1 is); ha nem, akkor marad a jack kimenetes. Ezt is célszerű inkább a sztereó RCA-s bemenetre tenni, de ha nincs ilyen kábeled, akkor marad a sima jack-jack csatlakoztatás. E két utóbbi esetben marad a 'sima' kétcsatornás jel.
Hogy megéri-e az 5.1? Bizonyos esetekben igen, bizonyos esetekben nem. Ha csak zenéről van szó, akkor felesleges; attól nem lesz jobb hangzása. Ha játszol, akkor igen, megéri; bár ott csak akkor, ha digitális hangcsatornán oldod meg az összekötést (egy játékot nem tud fel-3D-síteni egy hazimozirendszer). Ha filmet nézel, akkor megintcsak jól jön; de ott is inkább csak eredeti 5.1 csatornás jelet átküldve (nem tudom, mennyire bírkózik meg a felkonvertálással; de az sem kizárt, hogy ha nem DVD-n van meg a film, akkor pendrivera kiírva, azt csatlakoztatva jobban jársz (egyből le tudja játszani, és tudja is a több csatornás hangot is kezelni).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!