Válassza az Oldal lehetőséget

GK104 blokkdiagram érkezett

A komponens hierarchia lényegében hasonló a Fermi architektúrához. Kétségtelen, hogy az NVIDIA GK104 GPU legütősebb paramétere az 1536 CUDA mag, mely háromszor több, mint a GeForce GTX 580 esetében.

gk104blokk

180dA TSMC 28 nm-es gyártástechnológiájával készülő lapka mérete 295 négyzetmilliméter lehet. A feldolgozott és feldolgozásra váró adatok irányítását továbbra is a GigaThread motor hajtja végre. A chip 4 GPC-vel (Graphics Processing Cluster) rendelkezik, ahol két SM (Shader Multiprocessor) kapott helyet. Fontos megemlíteni, hogy a GPC közös erőforrásokkal dolgozik és egy raszter motort is magába foglal. A marketing gépezet ezen a ponton működésbe lépett, így a korább nevén SM egység a hangzatos SMX elnevezést kapta meg. Az SMX egy PolyMorph 2.0 motort, egy utasítás-gyorsítótárat, 192 CUDA magot és természetesen elsőszintű átmeneti tárolót rejt magában. 

180eÖsszegezve az eddigi adatokat: a 4 GPC 2 SMX tömböt tartalmaz, azaz összesen 8 nagyobb szerveződésről beszélhetünk, amely valóban 1536 CUDA feldolgozó meglétét feltételezi. A chip többi elemére tekintve elmondhatjuk, hogy a négy raszter motor összeset 32 egységet jelent, a tesszellátorok száma pedig nyolc lesz. A kiszivárgott képekről leolvasható még két információ: a 128 textúrázó (TMU) és a 256 bites memóriabusz.  

Forrás: techpowerup.com

GK104 blokkdiagram érkezett 1

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2