• Számtech
  • Írva:
  • Olvasva: 3628

CUBOT MAX 2 - maximális méret, minimális felbontás

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Ha azt mondom a Cubot MAX 2-re, hogy fura, akkor nagyon finoman fogalmaztam.

 CUBOT MAX 2 4G Phablet- Fekete EU csatlakozó

A névből sejthető, hogy nagy méretű telefont kapunk. Ez így is van, hiszen a közel 7 colos képátló nem túl tipikus manapság, mondhatni egy kisebb péklapát, sőt, régebben tebletnek nevezték az ilyet.

A képméter egy dolog, van itt néhány egyéb furcsaság is. Az első, hogy bár van a kijelzőn szenzorsziget, az nem a felső él közepén, hanem a jobb sarkában kapott helyet. Kicsit olyan, mint a Samsung lyukas kijelzője, csak itt nagy lett a lyuk. További érdekesség a kpanel felbontása, ami mindössze 1352 x 640 pixel. Konkrétan az államat keresgélem. Nem nagyon tudok mást elképzelni, minthogy a lehető legolcsóbban szerettek volna egy hatalmas kijelzős telefont készíteni. Egyéb okot vagy mentséget nem tudok felhozni.

 CUBOT MAX 2 4G Phablet- Fekete EU csatlakozó

Amúgy, a telefon hardvere nem rossz. Nem egy erőmű, de a tavaly nyár elején bemutatott Helio P22 nem öreg, képességek terén mindennek birtokában van, aminek egy mai processzornak lennie kell. Nyolc mag 2 GHz-es sebességen, támogat normális felbontású kamerákat is, friss a modem, szóval összességében nincs baj. Elég lesz a használathoz a 4 GB memória és a 64 GB háttértár is, ez nem kétséges. Ami viszont megint csak fura, hogy a központi magba ágyazott GPU, vagyis grafikus gyorsító nem a megszokott ARM MAli lapka valamelyik generációja, hanem egy MG power VR GE 8320. Teljesítményét tekintve végül is nincs vele baj, de akkor is fura, hogy ebben a lapkában a MEdiaTek eltért a szokásos megoldástól.

A Cubot MAX 2-vel más képességek terén sincs baj. Az akkumulátor 5000 mAh kapacitású, kamerából hármat kapunk, hátra egy 12+2 megapixeles párost, előre egy 8 megapixeles egységet. A wifi az n szabványt támogatja, van Bluetooth és arcfeloldás, ujjlenyomat olvasó és giroszkóp, szóval mindent kapunk ami egy jól felszerelt mobilhoz kell.

 CUBOT MAX 2 4G Phablet- Fekete EU csatlakozó

Ha a kijelző felbontása elegendő számodra, akkor viszonylag olcsón lehet hatalmas képátlójú mobilod. Jelenleg a bevezető akcióban alig 43 ezer forintott kell érte fizetnünk itt:

CUBOT MAX 2 4/64 GBCUBOT MAX 2 4/64 GB