Válassza az Oldal lehetőséget

Gyerekeknek szánt okosórával rukkolt elő a Xiaomi

Gyerekeknek szánt okosórával rukkolt elő a Xiaomi

A gyereknek játék, a szűlőknek komoly segítség a Xiaoxun S2 okosóra.

Xiaoxun s2 1

Ismét egy új Xiaomi al-márka nevével kell megismerkednünk, ez a Xiaoxun, ami gyerekeknek gyárt különféle eszközöket. A most piacra dobott okosóra nem előd nélküli, az S1 verzió tavaly augusztusban került piacra, de bevalljuk, akkor elkerülte a figyelmünket.

A most bemutatott okosóra a tavalyi tovább fejlesztett változata, ahhoz hasonló, csak még jobb funkciókkal. Az óra kijelző 1,3 col, amit Japánból importált hajlított üveg véd a viszontagságoktól. Érdekessége, hogy több féle rádiót és szolgáltatást építettek bele. Van benne Beidou támogatás, ami minket itt Európában különösebben nem hat meg, de emellett szerencsére kapott GPS rádiót is, ami nálunk is használható. Van rajta USB csatlakozó és wifi csatoló is került bele. A mobil és vezeték nélküli hálózatokon használható a beépített mesterséges intelligencia is, ami képes szövegek fordítására, gyerekeknek szánt zenék keresésére és lejátszására, szaval verset, ha úgy szeretnénk és beszélgetni is lehet vele. Ezeken kívül az óra kapott egy kamerát is, aminek azon túl, hogy fényképezni lehet vele van más hasznos tulajdonsága is. Az órába épített akkumulátor 730 mAh kapacitású, ami hét nap készeléti állapotot vagy 9 óra folyamatos beszélgetést tesz lehetővé.

Xiaoxun s2 2

Az óra nem csak arra jó, hogy a gyereket szórakoztassa, hanem arra is, hogy a szülő lássa merre jár a lúrkó. Ebben segít a beépített GPS támogatás, és ha nem vagyunk benne biztosak, hogy minden rendben van a csemete körül, akkor távolról aktiválhatjuk a kamerát is, hogy lássunk és fényképeket készíthessünk. Az óra egy kiváló minőségű LDS mobiltelefon antennát kapott, ami képes rossz vételi körülmények között is a stabil kapcsolatra. Az óra kezel telefonkönyvet is. A telefonkönyvből kiválaszthatunk egy számot, amit hozzárendelhetünk az órán található SOS gombhoz, amin keresztül gyerekünk vészhívást tud indítani, ha úgy érzi ez szükséges. A beépített alkalmazás segítségébel WeChat-en keresztül akár csoportos csevegés is indítható.

Xiaoxun s2 3

Ahogy látható a Xiaoxun S2 tényleg hasznos kütyü, ehhez képest az ára, legalábbis az eddigi  információk szerint nem lesz túl magas. Ha igazak a hírek 44 dollárt, vagyis nagyjából 12 ezer forintot kell érte a kasszánál hagynunk. Ha megjelenik a webáruházak polcain szólunk róla!

Gyerekeknek szánt okosórával rukkolt elő a Xiaomi 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.