Válassza az Oldal lehetőséget

Ha Chrome-ot használsz böngészésre, akkor ezt szeretni fogod!

Ha Chrome-ot használsz böngészésre, akkor ezt szeretni fogod!

Szinte minden napra jut egy óriási adatlopási ügy, de a Password Checkup segít neked!

password 1 625x352

Ha belépsz egy olyan weboldalra, ahol nevet és jelszót kell használni, akkor a Password Checkup rögtön ellenőrzi, hogy az adott oldalon történt e adatszivárgás. Ha igen, akkor figyelmezetet téged, így rögtön láthatod, ha az oldalon használt név-jelszó páros kiszivárgott. Ez hasznos azért, mert az oldalon rögtön meg tudod változtatni a jelszavadat, de még hasznosabb akkor, ha ezt a név-jelszó párost más oldalakon is használtad. Ilyenkor a figyelmeztetés aranyat ér, indulhatsz is mindenhol megváltoztatni a jelszavadat.

Mi azt javasoljuk, hogy ne használd ugyan azt a jelszót több oldalon, illetve legalább annyit tegyél meg, hogy például a bankos és egyéb hasonlóan kritikus adatokat tartalmazó oldalakon egyedi jelszót használsz. Remek programok vannak már, amik generálnak helyetted jelszavakat és meg is örzik azokat, hogy ha elfelejted mindig legyen egy hely, ahol megtalálod.

Ha Chrome-ot használsz böngészésre, akkor ezt szeretni fogod! 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.