Válassza az Oldal lehetőséget

Himo Z20 eletromos bringa – városba nem kell jobb

Himo Z20 eletromos bringa – városba nem kell jobb
87 / 100

Tudom, jön a tél, de amennyi hó esett az utóbbi években, lassan télen sem kell letennünk az új Himo biciklit.

Himo Z20 eletromos bringa - városba nem kell jobb

A Himo kerékpárjai elég népszerűek. Nálam ilyen még nem járt, de gyanítom van oka annak, hogy sokan veszik őket, bizonyára jó darabok. A Himo Z20, a papírforma szerint egy közepes képességekkel ellátott darab, de a képek alapján elég jó darabnak tűnik.

Himo Z20 eletromos bringa - városba nem kell jobb 1

A gyártó kimondottan városi használatra ajánlja. A mindössze 21,6 kilós, összecsukható alumínium vázzal rendelkező kerékpár végsebessége, a 32 kilométer óránként (bár van, ahol 25 Km/ó-át írnak), a városi közlekedésre pont elég is. A terhelhetőség 100 kilogramm, az elérhető legnagyobb hatótáv 80 kilométer. Ez persze valószínűleg függ a domborzattól, az utas tömegétől is, és nyilvánvalóan nem a tisztán elektromos üzemmódra vonatkozik.

Himo Z20 eletromos bringa - városba nem kell jobb 2

Városi közlekedésnél, még Pesten is, viszonylag ritkán kell egy irányban 20 kilométernél többet megtennünk, és, ha a munkahelyünkön tölthetjük, akkor lazán használhatjuk a napi munkába járáshoz. Már eddig is sokan voltak, akik a tömegközlekedés helyett az elektromobilitást pártolták, de ebben a vírusos időszakban kész főnyeremény, ha kihagyhatjuk a buszt vagy a metrót.

Himo Z20 eletromos bringa - városba nem kell jobb 3

A bringát amúgy felkészítették a városi közlekedésre. Kapott egy sebességváltót a hátsókerékre, elől hátul tárcsafék van, amivel a gyári adatok szerint száraz úton 4- nedves úton 6 méteres a fékútunk. Természetesen van elől hátul lámpa, ez télen, amikor reggel sötétben indulunk a munkába, délután pedig sötétben érünk haza elengedhetetlen. A kerékpárral kapcsolatos adatokat, mint a sebesség, akkumulátor töltöttsége, egy kormányra épített LCD kijelzőn tarthatjuk figyelemmel.

Himo Z20 eletromos bringa - városba nem kell jobb 4

Ha úgy döntessz, hogy kihasználod az idény végi alacsonyabb árat, akkor most német raktárból, a C5774C2E8C512000 kuponkóddal 270 ezer forintért tudod megrendelni. Az eladó szerint a szállítási idő 7-15 munkanap, maga a szállítás pedig ingyenes.

Vásárlás itt:

Himo Z20 eletromos bringa

Himo Z20 eletromos bringa - városba nem kell jobb 5

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.