Drámaian megnőhet a hordozható gépek üzemideje

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 A varázsszó: Low Power Display Technology (LPDT).

Intel LPDT 640x360

A hordozható számítástechnikai eszközök legnagyobb rákfenéje egyértelműen az üzemidő. A fejlesztők már hosszú évek óta fektetnek komoly hangsúlyt arra, hogy a rendelkezésre állás a lehető leghosszabb legyen. Az eredmények ugyan kézzel foghatóak, a munka ettől függetlenül nem állhat meg. Az Intel a következő lépcsőfoknál a kijelzőket célozza, az LPDT ugyanis azt hivatott elérni, hogy a hordozható kütyük megjelenítői a lehető legkevesebb energiával tegyék a dolgukat.

Mennyit érhet ez a felhasználóknak? A PCWorld forrásai szerint nem keveset: 4-8 óra plusz üzemidőt lebegtettek meg, ami azért igen kellemesnek tűnik. Nyilván felmerül a kérdés, vajon a képminőség terén nem fogunk kivetnivalót találni? Erre momentán nem tudunk biztosat mondani, állítólag a fényerő hozza az elvárt szintet – a prototípus 350 nit körül mozoghatott –, érdemi romlással valószínűleg nem kell számolnunk.

intel demo kornyezet lpdt

Az LDPT az Intel szerint már az idei ünnepi szezonban debütálhat, tehát a fejlesztések igencsak előrehaladott állapotban lehetnek. Természetesen az árakról még nagyon korai lenne beszélni, jóslásokba ezúttal nem bocsájtkozunk.

Forrás: techspot.com

Szóljon hozzá!