2020-ban jöhetnek az Intel grafikus kártyák

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
2020-ban jöhetnek az Intel grafikus kártyák - 5.0 out of 5 based on 1 vote

A promóció már most elkezdődött, pedig ebből még jövőre sem látunk kész terméket.

Intel Discrete Graphics 2

Az Intel piacra lépésre irányuló törekvései nem érték váratlanul a sajtót, hiszen teljesen egyértelmű volt, hogy Raja Koduri és Chris Hook nem a takarító állásért hagyta ott az AMD-t, egészen pontosan a Radeon Technology Group-ot. A SIGGRAPH 2018 remek alkalmat adott arra, hogy a mérnökök egy kis betekintést adjanak a jövőbe, így például megtudtuk, hogy a még fejlesztés alatt álló Intel dGPU az Arctic Sound kódnév alatt fut. A jelenlegi ütemterv alapján úgy gondoljuk, a chip 10 nm-es csíkszélességgel készülhet – az AMD ekkor már biztosan 7 nm-en fog állni. A lenti videó egyébként olyan, elsőre igencsak merésznek tűnő kijelentésekkel indít, mint például:

  • „Miénk volt az első teljes DirectX 12 kompatibilitást kínáló grafikus processzor.”
  • „Elsőként futtattuk a Netflix-et 4K-ban.”
  • „Olyan vékony eSport játékos laptopokat alkottunk, mint egy telefon.”

Csodát tenni persze ezek a szakemberek sem tudnak, a diszkrét grafikus kártyák világához még egy ekkora mamut számára is rögös út vezet, de a fenti videó alapján 2020-ra sikerülhet a felkészülés. A fő célkitűzés feltehetően a professzionális terület meghódítása lehet, ahol most az NVIDIA Tesla és az AMD Radeon Instinct az úr. Arról egyelőre minimális információk sincsenek, hogy az asztali videokártyáknál (Radeon és GeForce) sikerül-e szilárd talajt fogni, mindenesetre ambicióból láthatóan nincs hiány.

Forrás: Twitter

Hozzászólások  

Med1on
0
Idézet - Joci:
Kérdés, mi lesz még a 10nm-rel. Hallani olyan pletykákat is, hogy mivel nem igazán tudják megoldani a nehézségeket, így inkább lejjebb lépnének egyet. Akkor meg lehet újratervezni az egészet.

Hát ez nagyon durva lenne, ezt remélhetőleg sikerül elkerülniük.
Idézet
Joci
0
Kérdés, mi lesz még a 10nm-rel. Hallani olyan pletykákat is, hogy mivel nem igazán tudják megoldani a nehézségeket, így inkább lejjebb lépnének egyet. Akkor meg lehet újratervezni az egészet.
Idézet
Szóljon hozzá!