Így néz ki az Intel vadonatúj videokártyája?!

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Most már teljesen biztosra vehetjük, a közeljövőben a chipóriás kipróbálja magát a grafikus kártyák piacán.

intel xe 01

 

Mivel a hivatalos debütálás majd csak jövőre várható, ennek megfelelően természetesen szó sincs arról, hogy már meglennének a végleges specifikációk. Jelen pillanatban ott tartunk, hogy a vállalat az „Odyssey” platformon bemutatott néhány koncepció képet, hogy a rajongóknak némi elképzelésük legyen arról, miként mutathat majd a termékcsalád.

intel xe 02

intel xe 03

intel xe 04

A bemutatott képek alapján egy minden bizonnyal emészthető hőtermeléssel bíró GPU-val lehet dolgunk: a hűtőrendszer bár vaskos, azonban mindösszesen egyetlen légkavaróval dolgozik. Tápcsatlakozót nem látni az Xe névre keresztelt megoldáson; Ez arra utal, hogy az Intel olyan gyártástechnológiával állíthatja elő a terméket, melynek révén 75 watt alatt tarthatja a grafikus kártya energiaszükségletét.

Olvasóinkat bizonyára erősen izgatja a kérdés, hogy a cucc milyen szintű teljesítményre lehet képes. Erről legfeljebb pletykák szintjén beszélhetünk, ezek alapján az Intel talán a középkategóriát célozhatja meg – véleményünk szerint kezdésnek már ez is szép eredmény lenne.

Forrás: guru3d.com

Hozzászólások  

0
Idézet - Joci:
Én a 75W, és Koduri 'munkássága' alapján inkább azt mondanám, hogy inkább belépő szintű kártya lehet ez a koncepciókép. De majd meglátjuk.

Az ilyen hírek után ("Early ES benches of Intel Gen 11 integrated LP GPU leak out – 100% performance gain over UHD620, equal to an NVIDIA MX130"), illetve a partnerektől származó infómorzsák után én azt valószínűsítem, hogy a fapados szintet le tudja lépni.
Idézet
0
Én a 75W, és Koduri 'munkássága' alapján inkább azt mondanám, hogy inkább belépő szintű kártya lehet ez a koncepciókép. De majd meglátjuk.
Idézet
Szóljon hozzá!