Minden szinten erősít az Intel

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Minden szinten erősít az Intel - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Nincs mese, újabb nagyágyúkat kell útnak indítani.

intel logo

A hírek szerint az Intel hamarosan frissíteni fogja az LGA-2066 és az LGA-1151 foglalatba illeszkedő processzorkínálatát; előbbi platform 20 és 22 magos CPU-kat, utóbbi pedig egy nyolcmagos központi egységet fog kapni. Az új lapkák nyilvánvalóan nem ok nélkül látnak napvilágot, minden bizonnyal a 24 magos Ryzen Threadripper II ellenlábasai lesznek. Ez a két HEDT típus kompatibilis lesz az Intel X299 lapkakészlettel, a 28 processzormagot felvonultató csúcsmodell viszont már nem.

Vélhetően a vásárlók jelentősebb részét jobban érdekli az LGA-1151 jövője. Nos, a TechPowerUp forrásai szerint az Intel kénytelen-kelletlen azonos magszámra fog helyezkedni, így tehát a nyolcmagos Ryzen 2700X nemsokára méltó ellenfelet kap. A chip a feldolgozók számának emelése mellett más újdonsággal nem kecsegtet (az IGP és az Uncore rész érintetlen maradhat), ennek ellenére borítékolható a combos teljesítmény.

Az újoncok szeptemberben láthatnak napvilágot, utána valamivel később érkezhet az LGA-3647-es processzorfoglalatot használó 28 magos szörnyeteg is („Basin Falls”), majd ezt követően 2019 második feléig síri csend várható.

Forrás: techpowerup.com

Szóljon hozzá!