Lejárt a könyvjelzők ideje?

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A norvég Opera Software a komoly felhasználói nyomásra látszólag engedett, ám valójában a felhasználókra bízta a munkát.

Az újratervezett böngészőről már több ízben is hírt adtunk, úgyhogy most nem részleteznénk a történetet. A felhasználók egy igen jelentős tábora nem tudott szó nélkül elmenni amellett, hogy az új kiadás nem tartalmaz könyvjelzőket. Az asztali fejlesztőcsapat rövid idő után csak beadta a derekát – legalábbis látszólag –, így az Opera következő kiadásában (ez a 17-es verziószámot kapja meg) megjelenik egy olyan funkció, minek segítségével egy kattintással elérhetjük kedvenc weboldalainkat.

A csavar most jön, mert az úgynevezett „Quick Access Bar” nem kapott natív könyvjelzőkezelőt, s az egyik bennfentes programozó visszajelzése alapján a közeljövőben nem is fog! Ez azt jelenti, hogy a leghamarabb akkor oldódik meg a helyzet, ha egy lelkes fejlesztő egy böngésző kiterjesztés formájában ír egy olyan bővítményt, amely képes a könyvjelzők rendezésére, menedzselésére. A szóban forgó programozó szerint erre van lehetőség, mert minden szükséges API elérhető. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Szóljon hozzá!