Nikon S6600 az önarcképedhez

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az utóbbi évekbe őrületes fejlődésen mentek át a kompakt kamerák. Nagy felbontás kép és videófelvételnél, olyan zoom, ami régen elképzelhetetlen volt egy ilyen apró gépnél. De ez sem elég, most már a kijelzőt is hajtogathatjuk.

nikon coolpix_s6600-550x218

Igaz nem össze, csak ki, de ez is elég, sőt, többet is ér. Az S6600-al könnyedén tudunk önarcképeket készíteni, hiszen a kijelző kihajtva és megfordítva jól láthatjuk, hogy mit fényképezünk.

NikonS6600-embed

Ennek a gépnek ez a fő attrakciója, de ne feledkezzünk el róla, hogy egyéb képességek terén is meglehetősen erősnek számít. A Nikkor lencse 25 milliméteres széleslátószögű, 12-szeres optikai zoomot tud. A kép érzékeléséért egy 16 megapixeles 1/2,3 inches CMOS szenzor felel. Ezek segítségével nem csak fotózhatunk, hanem filmet is rögzíthetünk, ráadásul 1920 x 1080/60i felbontás mellett.

Akinek ez sem lenne elég, annak eláruljuk, hogy a gép kézjelekből is ért. Amikor magunkat fényképezzük nehézkes a beállítások változtatása, akkor legalábbis mindenképpen, ha a gombokat kell nyomogatnunk. Nos, az S6600-nál nem kell semmit nyomogatni, elég ha kazünkkel jelezzük mit szeretnénk csinálni. Bekapcsolhatjuk az időzítőt vagy zoomolhatunk, ahogy kedvünk tartja.

A gépben WiFi is található, ennek segítségével képeinket pillanatok alatt megoszthatjuk barátainkkal.

Szóljon hozzá!