Hihetetlenül olcsók már az SSD meghajtók

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

Ha így megy tovább hamarosan nem lesz érdemes hagyományos merevlemezt vásárolni.

Ramsta S600 480GB SATA3 SSD 2 5 Inch 578038

Azt mindenki, aki kicsit jártas a hardverek világában tudja, hogy hosszútávon, vagy már inkább középtávon az SSD meghajtók le fogják gyűrni a hagyományos merevlemezeket. A nagy kapacitású lemezek szép lassan szimpla adattárként fognak funkcionálni. Bocsánat, ez már szinte így van most is, hiszen az új gépek nagy többségében az operációs rendszer SSD-ről fut, az adatokat pedig egy merevlemezen tároljuk.

Most egy olyan akcióra bukkantunk, ami a sokszor megdöbbentően alacsony hazai hardver árakat is űberelni tudja. Kedvenc nagykereskedésemben jelenleg a legolcsóbb 480 GB-os szilárdtest meghajtó nettó 17 600 forintba kerül, de az átlagár inkább 23-25 ezer forint körül alakul. Ha ezt kiskereskedelmi üzletben akarjuk megvásárolni, akkor rájön legalább 5 százalék árrés és 27 százalék forgalmi adó. Ehhez képest, a most akcióban kapható Ramsta 480 GB-os egység ára 20 ezer forint alatt marad. Ez amúgy a hasonló kapacitású merevlemezek árának már csak a duplája, szóval szépen lassan, vagyis inkább egyre gyorsabban záródik az olló.

Ramsta S600 480GB SATA3 SSD 2 5 Inch 578039

Ha szeretnéd régi gépedet, notebookodat kicsit felgyorsítani, akkor ennél egyszerűbb megoldást nem találsz. Igaz, a számítási kapacitás nem fog nőni, ha a merevlemezt SSD-re cseréled, de a Windows és a különféle programok elindálásának gyorsulása mellbevágó lesz.

Az olcsó SSD-t itt találod: Ramsta S600 480GB - használd a FFLDLACD kuponkódot!