360 S7 robotporszívó - tovább okosodott

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A specifikáció alapján bőven lehet a Xiaomi legújabb porszívójának ellenfele, ráadásul olcsóbb is.

360 S7 Laser Navigation Slam Route Planning 2000Pa Large Suction Ultra-quiet Map Memory Sweeping Floor Mopping Robot International Version - White


A 360 egy meglehetősen érdekes márkanév, ha találgatnom kéne, akkor 360 fokra, vagyis egy teljes körre asszociálok meghalva. Könnyen lehet, hogy igazam van, mert a teljes nevén Qihoo 360 néven működő vállalatnak eredetileg semmi köze sem volt a robotporszívókhoz, ellenben kiberbiztonság terén nagymenők, sőt, Kínában a legnagyobbak. Szóval a 360 talán a teljes, bármely irányból történő támadás kivédését jelentheti. Jogos a kérdés, mit keres egy ilyen cég a robotporszívók piacán. Hát az úgy volt - kezdhetnénk a mesét, hogy 2015-ben úgy döntöttek beszálnak az IoT bizniszbe. Az IoT (Internet of Things), magyarul elég hülyén hangzik, szó szerint a dolgok internetét jelenti. Lényegében olyan eszközökről van szó, amik internet kapcsolattal bírnak, azon keresztül kommunikálnak. Lehetnek ezek háztartásigépek, de akár autók is, vagy akár csak egy fogkefe. Szóval értitek.

360 S7 Laser Navigation Slam Route Planning 2000Pa Large Suction Ultra-quiet Map Memory Sweeping Floor Mopping Robot International Version - White

A 360 az S7 megalkotásával nem az első porszívójukat készítették el, van S5 és S6 is, ezek vagy butábbak, vagy kevesebbet tudnak, vagy egyszerre mindkettő. Mondjuk érdekes, hogy van olyan képességük, amiben viszont jobbak az S7-nél, például az egy töltéssel számolható akkumulátoros működés hosszában. Ez mondjuk nem egy őrült nagy probléma, hiszen már a legbutább okos porszívó is képes arra, hogy megtalálja a dokkolóját és feltöltse magát, ha lemerült, szóval annak az esélye, hogy hazamegyünk, és az S7 lesz amin átesünk a sötétben elég kicsi. Meg mondjuk, azért a 90 perc takarítási idő sem kevés, maximum, ha azt nézzük, hogy az előd akár 120 percig is bírta. A különbséget gyaníthatóan az okozza, hogy az akkumulátor kapacitás maradt, viszont a szívóerő jó 20 százalékkal lett erősebb, így már eléri a 2000 Pa-t.

A 360 S7 persze nem csak a megnövelt szívóerő mmiatt lesz csábító, ahogy a címben olvashattátok sokat okosodott a kicsike az elődökhöz képest. Természetesen van egy rakat szenzor benne, például leesés gátlóból rögtön négy darab is, de ez még mindig nem nagy truváj. Sokkal inkább az, hogy valószínűleg képes szabályozni, hogy a működés közben folyjon a víz a felmosótartályból vagy se. Ez nem hangzik érdekesnek, pedig az, még a nagy konkurens Xiaomi Roborock S50 esetén is úgy működik a dolog, hogy ha felpattintjuk a víztartályt, akkor mindent felmos, a szőnyeget is. Ehhez képest az S7 mobilos programjában beállíthatunk területeket, ahol nem akarunk felmosást. Érdekes.

360 S7 Laser Navigation Slam Route Planning 2000Pa Large Suction Ultra-quiet Map Memory Sweeping Floor Mopping Robot International Version - White

A többi képesség kapcsán, bár fejlettek, már nem esünk hasra, maximum azért, mert ezért az árért más gyártótól nem kapjuk meg őket. Ilyen például a több térkép kezelése (vagyis elraktározza például a földszint és az emelet térképét külön-külön), vagy az, hogy automatikusan érzékeli, ha szőnyegre téved, és ilyenkor, ha automata módban van rögtön maximumra emeli a szívóerőt. A telefonon akár azt is beállthatjuk, hogy a hét melyik napján melyik helyiségeket takarítsa ki, melyikeket nem, ezt pedig cifrázhatjuk azzal, hogy megmondjuk neki, hogy hétközben a nappaliban teljes szívóerővel dolgozzon, de hétvégén elég lesz oda az alacsony zajjal járó gyenge szívóerő is. Képes két centi magas akadályokon átmászni, de ha ez nem megy, akkor automatikusan kikerülő üzemmódra vált. Ha mégis elakad, akkor tud segítséget kérni - reméljük nem a 117-et hívja. Használhatunk hozzá virtuális falat, de persze az applikációban is határt szabhatunk a takarítandó felületnek. Végül, de nem utolsó sorban ott a LIDAR rendszer, vagyis a tetején lövegtornyot találunk, amiből lézer sugarakkal lövöldözve térképezi fel a lakásunkat.

360 S7 Laser Navigation Slam Route Planning 2000Pa Large Suction Ultra-quiet Map Memory Sweeping Floor Mopping Robot International Version - White

Szóval a 360 S7 okosodott, és egy picit lustább is lett. Sokat tud, tényleg okos, legalábbis a maga módján, és a képességei miatt lazán lehet az ellenfele az új Xiaomi Roborock S6-nak is. Amiben viszont a Xiaomi egyáltalán nem lesz az S7-tel versenyképes az az ár. A jelenlegi bevezető akcióban ugyanis a porszívót 399 dollárért vásárolhatjuk meg, szemben a Xiaomi Roborock S6 500 dolláros árával. Azért 100 dolcsi nem kevés pénz, ilyen különbségnél már mindenki elgondolkozik, hogy nem járna-e jobban egy 360 S7-tel. A vásárlási kedvet tovább növeli, hogy az első 100 vásárló még egy ajándék okos fogkefét is kap, persze azt is a 360 gyártja.

360 S7 Laser Navigation Slam Route Planning 2000Pa Large Suction Ultra-quiet Map Memory Sweeping Floor Mopping Robot International Version - White

Szóval, ha mostanában terveztétek egy drágább robot beszerzését, akkor esetleg gondolkozzatok el a 360 S7 nyújtotta alternatíván is, nem hiszem, hogy csalódni fogtok!

A bevezető akciót itt találjátok: 360 S7 lézeres robotporszívó bevezető akciója

Erősebb, mint a Xiaomi Mijia Pro roller, de fele annyiba kerül, mi az? (kupon)

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A Kugoo rollerei komoly ellenfelek lesznek a Xiaominak, mert erősebbek, olcsóbbak, európai raktárból érkeznek, van hozzájuk kupon, és ajándék sisak is.

kugoo intro 2

Bréking: Aki szemfüles, 30 dollárt még pluszban visszaszerezhet a Kugoo elektromos rollerek árából kupon formájában, az ezzel kapcsolatos feltételeket itt találjátok: LINK

Az egyszerű és környezetbarát közlekedés gondolata mindenkit foglalkoztat, különösen a városokban, ahol az autóval való menetelés egyre nagyobb nehézségekbe (dugókba) ütközik, de vidéken is előny, ha nem indítjuk be egy 2 kilométeres bolti kiruccanásra a dízelt, hanem akár biciklivel, akár elektromos rollerrel tesszük meg a távot, hangtalanul, kipufogógáz nélkül.

Szerencsére mostanra sokan rájöttek, hogy az elektromos roller nem az ördögtől való, és a kemény árversenynek köszönhetően már nem is feltétlenül úri huncutság, az olcsóbb típusokat bárki megengedheti magának.

A Kugoo neve itthon még nem feltétlenül az első gondolat a téma kapcsán, reményeink szerint ez hamarosan megváltozik, ugyanis a gyártó komoly termékkínálattal fedi le a teljes palettát, és nem ma kezdte az ipart.


 

KUGOO S1

A Kugoo S1 a cég legjobb árcédulával rendekező, belépőszintre pozícionált megoldása, az átlagos igényeket ő is képes kielégíteni. A Xiaomi Mi365 Pro ellenfelének szánt guruló alkalmatosság 3 sebesség fokozattal rendelkezik, váza kellően erős, akár 120 kg-mal terhelhető. Motorja 350 wattos, így 50 wattal erősebb, mint a konkurens Xiaomi megoldás. Maximálisan 30 km/h-s sebességre képes, de kezdőként ajánlott inkább a 15 km/h-s sebességet választani.

A 8 hüvelyk átmérőjű kerekeken akár 30 km távolságot is meg lehet tenni egyetlen feltöltéssel, a töltéshez egyébként körülbelül 4 órára van szükség. Az első és hátsó LED-es világításának köszönhetően éjszakai körülmények között is biztonságosan használható az S1, a kormányra helyezett LCD kijelzője meg egyenesen jópofa.

KUGOO S1 1

További információk rendelkezésre állnak a megadott linken, ami még fontos, hogy Lengyelországból érkezik garantáltan VÁM- és ÁFA-mentes szállítással, 0 forintos küldési költséggel. Meghibásodás esetén is csak Varsóba kell visszaküldeni.

KUGOO S1 2

KUGOO624 kuponkóddal az ára 310 dollár (320 helyett), ami ~ 90.990 forintot jelent, és mivel nincs szállítási díj, ennyiből meg is áll a történet. Fontos: a kuponkódot akkor lehet érvényesíteni, ha egy sisakot is elhelyezünk a rendelésbe (tehát az elektromos rollert és a sisakot is bele kell tenni a korásba, majd utána beírni a kuponkódot), amivel duplán jól járunk, mivel a fejvédőt ajándékként kapjuk meg! Ez azért nem semmi, pláne, ha megnézzük, milyen áron mennek a komfortosabb darabok!

A roller megvásárlásához kattints ide:

KUGOO S1 elektromos roller

És ezt a sisakot rakd mellé, ingyen lesz!

Kék kerékpáros sisak

 

KUGOO S1 3


 

KUGOO S1 Pro

A Kugoo S1 Pro értelemszerűen az S1 nagytestvére, illetve továbbfejlesztett változata. Nem kell hatalmas különbségekre gondolni, kicsit erősebb lett a vázszerkezet, a kormány magassága itt is három léptékben állítható. Ő is könnyen és gyorsan összecsukható, a tömege csak 11 kg.

A különleges kialakítású, 8 colos kerekek nem csak aszfalton, hanem terepen is jól vizsgáznak. Elsősorban ez az a terület, ahol a Pro változat többet nyújt, más fajta „abroncsok” vannak rajta, bátrabban lehet vele terepre menni, de nagy különbség még a világítórendszer is, mert a kormányvégeken és alul is vannak plusz helyzetjelzők, amivel hatarázottabb jelet adhatunk magunkról a forgalomban. Ez olyan helyen jöhet jól, ahol éjszaka is nagy a mozgás, például a belvárosban.

KUGOO S1 pro

Ugyanaz igaz rá, mint a kistesóra, tehát Lengyelországból érkezik garantáltan VÁM- és ÁFA-mentes szállítással, 0 forintos költséggel. Meghibásodás esetén Varsóban szervizelik. A kuponkóddal az ára 349,19 dollár (359 helyett), ami durván ~ 98.990 forint, további költséggel pedig nem kell számolni.

A roller megvásárlásához kattints ide:

KUGOO S1 Pro elektromos roller


 

KUGOO G-BOOSTER

A non-plus-ultra a G-Booster, ami rendesen ki van combosodva még az S1 Prohoz képest is. Robusztus, masszív termék benyomását kelti, amit a 30 kg-os saját tömeg igazol is. Mivel terepen is jól mozog a gép, nagyon fontos, hogy bírja a gyűrődést, és aszfalton sem lehet instabil, mivel 55 km/h-s végsebességre képes – egy ilyen tempóról már hatalmasat lehet zakózni, szóval a fékrendszer is harap (tárcsafékek), ahogy kell, hogy meg lehessen vele állni.

Ettől függetlenül megfelelő védőöltözet használata mindenképpen javasolt. Maximum 120 kg-ot bír el, elől 10 wattos dupla első lámpája van, szóval elég jól meg tudja világítani az utat, ami ilyen tempó mellett megint csak elengedhetetlen.

kugoo gboost 1

A kijelző itt monokróm, viszont minden körülményben jól olvasható, a kerekek 10 hüvelyk átmérőjűek, a két motor összeteljesítménye 800 watt. Egy feltöltéssel akár 85 km-ert is képes megtenni, tehát komolyabb kirándulásoknak is neki lehet vele indulni.

kugoo gboost 2

A csúcsmodell G-Booster kisebb testvéreihez hasonlóan lengyel raktárból jön vám- és áfa-mentesen, aminek a mostani akció keretein belül nincsen felára, sőt, az 1100 dolláros vételárat a 3ZQHC3AQ kuponkóddal 1067 dollárra csökkenthetjük. Így durván 300.000 forintba kerül, tehát nem egy olcsó mulatság, de a prémiumnak ára van, ahogy mindig.

A roller megvásárlásához kattints ide:

KUGOO G-Booster elektromos roller

kugoo gboost 3

Rollerre fel!