Okos és takarékos hálózati switchek a Netgeartől

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Nagy sűrűségű Power-over-Ethernet hálózatokat építhetnek a kis- és középvállalatok a NETGEAR új, önállóan telepíthető és okosan menedzselhető ProSAFE kapcsolóival, amelyekkel az energiaköltségeket is kordában tarthatják.IoT-re szabva.

swicth 3 v1

 

Egyre több kis- és középvállalat telepít olyan PoE – a működéshez szükséges áramot is az adathálózaton keresztül felvevő – eszközöket, mint a VoIP telefonok, IP biztonsági kamerák, vezeték nélküli hozzáférési pontok, mozgásérzékelők, okos LED lámpák, ajtózárak és más, a dolgok internetére csatlakozó készülékek. Olyan hálózati adatkapcsolókra van ezért szükségük, amelyek alkalmasak a nagy sűrűségű PoE installációk kiszolgálására, sőt a Wave 2 802.11ac szabványú WiFi hozzáférési pontok és HD felbontású, elforgatható és zoomoló kamerák nagyobb energiafelvétele miatt a továbbfejlesztett PoE+ (802.3at) technológiát is támogatják.

Kimondottan az olyan, konvergens hálózatok kiszolgálására tervezte a NETGEAR új ProSAFE kapcsolóit, amelyekben a hang-, a video- és az adatforgalom ugyanazon a platformon zajlik, ezért különösen jó megoldást adnak a hálózati hatékonyságot alacsony működési költséggel és könnyű felügyelettel ötvöző eszközöket kereső kkv-knak, többek között a vendéglátóipar, az oktatás és a kereskedelem területén.

lifetime warranty pic1

A ProSAFE GS418TPP switch 16 darab PoE+ rézkábeles portja mellett 2 darab gigabites SFP üvegszálas portot is kapott, 240 wattos teljesítménye tág teret ad a nagy eszköz-sűrűségű hálózatok bővítéséhez. A karcsú, mindössze 10 cm vastag kapcsoló egyik különlegessége a NETGEAR Virtually Anywhere rögzítőrendszere, amellyel bármilyen pozícióban, függőlegesen, vízszintesen, lapjára vagy élére is elhelyezhető.

Egyaránt 8 darab PoE+ rézkábeles portot és két darab, dedikált SFP portot kapott üvegszálas csatlakozáshoz a ProSAFE Gigabit Smart Managed Switch család másik két, új tagja.

A 190 watt teljesítményű GS510TPP jó választás a növekvő kkv-k számára, mivel nagyobb sűrűségű PoE+ hálózati installációkat is ki tud szolgálni, hűtőventilátorainak működését pedig a hőmérséklet és a terhelés függvényében szabályozza, így halk marad – 25 Celsius-fokos környezetben zajszintje nem haladja meg a 32 dB-t.

Kisebb testvérével, a 75 watt teljesítményű GS510TLP kapcsolóval a költségérzékeny kis- és középvállalatok is nagyobb sűrűségű PoE+ hálózatokat alakíthatnak ki. Minthogy hűtőventilátor nélküli kialakítású, hangtalanul működik, ezért tökéletesen megállja helyét az egy légterű irodákban, tárgyalókban, egészségügyi központokban és más, zajérzékeny környezetekben.

swicth v2

Mindhárom switch ugyanazokkal az alapvető felügyeleti képességekkel bír, amelyeket a NETGEAR ProSAFE Gigabit Smart Managed Switch termékcsalád korábbi modelljeit használó vállalatok már ismernek és kedvelnek.

Ilyen funkció többek között a könnyen kezelhető, webalapú menedzsment felületen keresztül elvégezhető, egyszerű telepítés és konfigurálás, a fejlett VLAN-támogatás a hálózat szegmentálásához, a többrétegű, L2/L3/L4-es útválasztás, az adatforgalom QoS-alapú priorizálása, szolgáltatásminőséget biztosító előnyben részesítése, valamint a távoli energiamenedzsment, a nagy fogyasztású PoE eszközök ütemezett be- és kikapcsolása.

A NETGEAR új adatkapcsolói egyaránt támogatják az IPv4 és IPv6 internetprotokoll-verziókat, miként a nagy energiahatékonyságot biztosító Energy Efficient Ethernet (IEEE 802.3az) szabványt is.

Rájuk is érvényes a NETGEAR teljes élettartamra vonatkozó hardvergaranciája – ha a vásárlás hivatalos viszonteladónál történt –, amely meghibásodás esetén egy munkanapon belül csereeszközzel szolgál, és a telepítést 90 napig ingyenesen igénybe vehető, telefonos tanácsadással segíti. A kis- és középvállalatok így biztosak lehetnek benne, hogy nagy sűrűségű PoE hálózataikban könnyen és gyorsan telepíthetik a NETGEAR ProSAFE Gigabit Smart Managed Switch család új tagjait, és a kapcsolók működése is zavartalan lesz.

Szóljon hozzá!