Felbolydulhat a bányászat?

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Megerősítést nyert a Samsung merész vállalkozása, erre már érdemes felfigyelni.

A hírek szerint az ismert dél-koreai vállalat olyan alkalmazásspecifikus integrált áramkörököket fog előállítani (ASIC), melyeket kifejezetten bányászatra lesz érdemes használni. A Samsung legutóbbi pénzügyi beszámolójában egy „új kínai ügyfél megjelenése” jelentős tételként jelent meg, igen valószínű, hogy a vállalat már megkapta a rendelést az ASIC-ok előállítására. A piac egyébként nagyon jövedelmező, ugyanakkor eléggé kiszámíthatatlannak számít, persze egy ekkora óriáscég bátran kockáztathat.

Mondanunk sem kell, a lépés biztosan növeli a versenyhelyzetet és segíthet a piaci egyensúly helyreállításában is, hiszen az ilyen célfeladatra tervezett eszközök egyértelműen hatékonyabbak más komponenseknél (processzor, videokártya). Remélhetőleg a Samsung mellett mások is látnak majd perspektívát a dologban – a TSMC már egy ideje szállít egyedi ASIC-okat –, és akkor néhány hónap múlva érdemi javulást tapasztalhatunk a grafikus kártyáknál. 

Forrás: techpowerup.com

Hozzászólások  

Joci
0
Az a baj, hogy ettől nem lesz jobb a helyzet. A Bitcoin-hoz jók az ilyen ASIC-ok, de ott nem lesz nagy cucc (alig lehet már BC-t szerezni, és így is óriási az össz-számítási teljesítmény). A többi coin-hoz sokkal jobbak a VGA-k (különösen a VEGA-k); de ott meg épp ezért nem lesz áttörés. Vagyis a Samsung csinál egy-két egyedi ASIC-ot megrendelésre; de mivel gondolom, előre fizettek érte, így kár semmiképpen nem éri őket.
Idézet
Szóljon hozzá!