Miért kell ventilátor egy PC-be?

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A CompuLab feltette magának a kérdést, azután meg is válaszolta azt. Nekünk tetszik a válaszuk.

airtop2 07

Az izraeli székhelyű cég 2007 óta foglalkozik passzív hűtésű számítógépekkel, de még mindig tudnak maguknak kellő kihívást állítani. A legújabb találmányuk az Airtop2 Inferno, egy meglepően erős játékos gép:

  • Intel Core-i7 7700K
  • Nvidia GeForce GTX 1080
  • 64 GB DDR4 2400 RAM
  • 2×NVMe + 4×2.5 hüvelykes SSD / HDD
  • 2×USB 3.1 + 7×USB 3.0 | dual LAN | első (és hátsó) audió jack csatlakozó
  • és a többi… 

A gép összes komponense mellőzi az aktív hűtést, ennél fogva teljesen hangtalan működést kínál. Az Airtop2 átalakításából megszületett Inferno a CompuLab szerint 50%-kal erőteljesebb hűtési kapacitással bír – a belső légáramlás légkavarók nélkül is elég hatékony lett. Utóbbinak köszönhetően sikerült olyan erős komponenseket a harctérre küldeni, mint a Core-i7 7700K és a GeForce GTX 1080. A tervek szerint más alkatrészeket is beválogathatunk majd, feltehetően azok szerényebb paraméterekkel fognak bírni.

Újdonság a két oldalsó hőleadó felület.

Az Airtop2 Inferno néhány impozáns számot (Unigine Heaven 4, 3DMark) is villantott, ezek alapján a teljesítmény az elvárható szinten van, habár ennyiből még nem vonnánk le messzemenő következtetéseket. A gép szombaton kezdi meg pályafutását a Kickstarteren, remélhetőleg akkor még több részletre (árazás, konfigurációk) derül fény.

Forrás: hexus.net

Hozzászólások  

Joci
0
Azért kíváncsi vagyok, hogy csak 'kamu'-e az egész, vagy sem (pl.: alapból visszafogott teljesítményű lesz, csak a teszt kedvéért adtak közzé egy bechmark eredményt). Mert ha nem, akkor gyönyörű lesz, ha véletlenül valaki működés közben arrébb akarja tenni, vagy véletlenül hozzáér, esetleg belerúg (elhelyezéstől függően) - illetve milyen jó meleg lesz a környezete. :-)
Vagyis röviden: kicsit szkeptikus vagyok az ügyben, de majd meglátjuk. Az ára biztosan csillagászati lesz a sok egyedi megoldástól. :)
Idézet
Szóljon hozzá!