Ha már igazi úgysem lesz: itt a Bugatti Chiron LEGO változata

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az autó 1:8 méretarányú másolatán elképesztően sokat dolgoztak, de ez meg is látszik rajta.

bugatti lego valtozata

A Bugatti Chiron 2,5 millió dolláros vételárát minden bizonnyal csak azok tudják kifizetni, akik valamilyen elképesztően szerencsés csillagalakzat alatt születtek, úgyhogy a LEGO most tényleg joggal gondolt az egyszerű földi halandókra. Mondjuk, az is igaz, hogy még ez a változat sem lett épp egy olcsóság: a 3 599 alkatrészből álló gépezet 349 dollárba fáj.

A LEGO Technic szerint a Bugatti Chiron W16-os motorjának újraalkotásával az eddigi legkifinomultabb motort alkották meg. A gépezet szívét 16 henger alkotja melyek mindegyike teljesen mozgatható – a két főtengelynek köszönhetően. A nyolcsebességes váltó is hasonlóan összetett, összesen nyolc teljesen működőképes fogaskereket tartalmaz. További érdekesség, hogy a tervezők két új elemet is kiötöltek, hogy lemodellezzék a Bugatti Chiron repüléstechnikailag tesztelt kerekeit. Az első az egymást átfedő keréktárcsák, amelyek a feltűnést kerülő stílus illúzióját keltik, második pedig egy korong elem, amivel a keréktárcsákat lehet csatlakoztatni az alvázhoz. A figyelmesség határozott megnyilvánulása, hogy a LEGO mellékel egy sebességkulcsot is, ezzel pedig a hátsó légterelőt tudjuk szabályozni – nagyobb sebesség, vagy jobb irányíthatóság..

Mit kapunk az enyhén borsos ár kiperkálása után? Mindegyik modell „luxus dobozos csomagolással” és „kávézóasztal-stílusú” gyűjtői füzettel érkezik – ez utóbbi tartalmazza az építési útmutatót. Akit még ez sem győzött meg, annak eláruljuk, hogy a LEGO Technic weboldalán további speciális tartalmakat tudnak beszerezni a szerencsés vásárlókl.

Forrás: LEGO, techspot.com 

Szóljon hozzá!