A Xiaomi elszúrta, a FanJu viszont nem

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Megint egy fából készült óra, de ez most jó!

fanju idojarasos cucc

FanJu FJ3365 Weather Station Color Forecast – 27,99 dollár

Eszméletlen nagy akcióban (36%-os kedvezmény) kapható a FanJu FJ336, ez a dekoratív időjárás-állomás. Utóbbi tényleg nem vicc, ez ugyanis nem egy fa hatású bóvli műanyag, hanem valódi fa – elméletileg valamilyen bambuszféle. A színes, nagyméretű digitális kijelző sem mutat rosszul, habár az tény, hogy brutálisan sok információt jelenít meg:

  • hőmérséklet (MAX / MIN, bel- és kültéri);
  • páratartalom (külső és belső);
  • holdfázis;
  • napi riasztás (szundi funkcióval);
  • pontos idő és dátum;
  • kompakt időjárás-előrejelzés (barométer).

Utóbbi egész pontosan 7 különböző színes ikonnal történik: napos, kissé felhős, felhős, esős, intenzív eső, havazás és erős havazás. Szóval kár lenne tagadni, az FJ336 hírből sem ismeri a „kevesebb több” kifejezést, a megjelenítő utolsó négyzetcentimétere is hasznosítva lett. Érdemes még megjegyezni, hogy a háttérvilágítás fényereje két különböző szinten állítható, vagy igény esetén ki is kapcsolhatjuk azt – pl. energiatakarékosságból.

A kütyühöz természetesen tartozik egy kültéri egység is, ehhez pedig egy érdekes szolgáltatás: jegesedés jelző. Ez egy szimbólum és riasztás keretében hívja fel a figyelmünket arra, ha a kinti hőmérséklet fagypont alá esik. A külső modul egyébként 433 MHz-en kommunikál az órával, az átviteli távolság pedig legfeljebb 60 méter. A cucc két darab AA elemmel működik, egyébként az óra is használható elemről, de gyárilag adnak hozzá hálózati adaptert is (EU szabvány).

Hozzászólások  

Med1on
0
Fából vaskarika? Nem! Fából Xiaomi óra!
https://www.hoc.hu/xiaomi-mi/xiaomi-hirek/32721-fabol-vaskarika-nem-fabol-xiaomi-ora
Idézet
Szóljon hozzá!