3D nyomtatótoll – az új őrület!

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Már megint mi ez az új huncutság?

6f2e5bdd b712 4c22 92b3 400cb9abe485

 

Sunlu SL - 300 Smart 3D Printer Pen – 43,52 dollár

Mérget vennénk rá, hogy az egész koncepció alapja a 3D nyomtató, hiszen a működési elvben komoly hasonlóságok vannak. A nyomtató toll nagy előnye az előbbihez mérten az, hogy (sokkalta) megfizethetőbb árban fut. De pontosan mit is tudnak ezek a kütyük?

A dolog túlzás nélkül egyszerű és nagyszerű. Minden ilyen toll egy erős motort rejt magában, mely színes műanyagpálcikákat húz be, majd megolvasztva kiereszti azt. Ez a megolvadt anyag pillanatokon belül megszilárdul, és meglepően stabil struktúrát alkot, tehát akár összetettebb alakzatok megalkotására is alkalmas! Utóbbi állítást illik komolyan venni, hiszen az támasztja alá, hogy a papírról elemelkedve akár a levegőben is folytathatjuk a rajzolást.

A Sunlu SL - 300 motorja nyolc fokozatban állítható, a Gearbest szerint ez a világ legkönnyebb 3D nyomtatótolla – na, ebben azért nem vagyunk biztosak. A karcsú készülékházon láthatunk egy aprócska kijelzőt, ezzel a hőmérséklet szabályozást végezhetjük. Erre azért van szükség, mert kétfajta hőre lágyuló műanyagot alkalmazhatunk: ABS és a PLA. Mind a kettőnek vannak pozitív és negatív tulajdonságai, a felhasználás szempontjából viszont fontos tudni, hogy utóbbi könnyebben olvad (160-180 Celsius fok között), ezért kell tehát a megfelelő beállítást elvégeznünk. Miután ezzel megvagyunk, egy gombbal elkezdhetjük a felfűtést (ekkor jön jól a visszajelző LED), ezután lényegében már csak a betöltést kell jön, és már be is vethetjük a tollat!

Bár a kütyü használata korántsem ördöngős feladat, ennek ellenére talán inkább ajánlható művészi beállítottságú felnőtteknek, mint a legfiatalabb korosztálynak.

A videók alapján eszméletlen jó dolgokat lehet kihozni belőle, persze ehhez nyilván kell egy nagy adag kreativitás, kb. ugyanekkora türelem, meg egy átlagostól jobb kézügyesség. Hogy ezek nélkül mi sülne ki a dologból, abba talán jobb bele se gondolni.

 

Szóljon hozzá!