Ilyen kapcsolókat még nem láttál PSU-n!

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Az új SilentStorm Cool Zero sok szempontból tűnik ígéretes megoldásnak.

sharkoon nyito

 

A frissen piacra dobott tápegység-széria elsőként is 80 PLUS Gold minősítéssel bír, tehát az energiahatékonyság tekintetében igazán nincs ok az aggodalomra – 230 voltos hálózaton a hatékonyság a 92%-ot is elérheti! A megbízhatóság kapcsán is van ok a bizakodásra, a Sharkoon 105 Celsius-fokra hitelesített japán kondenzátorokat alkalmaz, a megfelelő hűtésről pedig egy meglehetősen termetes, 135 mm átmérővel bíró folyadékcsapágyas ventilátor gondoskodik (ennek élettartama 100 000 óra).

A SilentStorm Cool Zero eddig a pontig egy jó, de semmiképp sem különleges terméknek mutatkozik. Nos, az igazán izgalmas dolgokról itt húzzuk le a lepelt: Fan Delay és Zero RPM. Ahogy azt a képeken is láthatjuk, a tápegység hátoldalán két kapcsoló van, melyekkel aktiválhatjuk ezeket a funkciókat. Mind a két szolgáltatás a ventilátorhoz kapcsolódik, a működésük az alábbiakban foglalható össze:

  • Fan Deley – a PC leállítása után a tápegység légkavarója további 60 másodpercig üzemel, így biztosítva a „maradék hő” semlegesítését.
  • Zero RPM – ez a mód képes teljesen leállítani a ventilátort („alacsony és közepes terhelésnél”), így lényegében félpasszív üzemmódot valósít meg. Ha a Zero RPM le van tiltva, akkor a ventilátor alacsony fordulaton, de értelemszerűen folyamatosan üzemel.
psu kapcsolo sharkoon mid

Az LLC rezonáns tápegység teljesen moduláris, természetesen 100%-ban kompatibilis az AMD Ryzen alapú rendszerekkel. A Sharkoon SilentStorm Cool Zero három különböző kapacitással áll az érdeklődők rendelkezésére: 650, 750 és 850 watt. A legkisebb modell 99,90 euróba kerül, utána lépcsőzetesen, 10 euróval kell többet fizetnünk.

A termékcsalád további részletei itt olvashatóak!

Forrás: techpowerup.com