• Notebook
  • Írva:
  • Olvasva: 10237

CHUWI Hi13 2 in1 Tablet PC - amitől leesik az állad

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Amikor az első képet megláttam a CHUWI Hi13 2 in1 Tablet PC-ről, akkor az futott át az agyamon, hogy szép, valóban jól néz ki, de a 115 ezer forintos ár környékén már itthon is találok hasonló gépet. Azonban, ahogy további képeket találtam, ráadásul a specifikációt is megnéztem leesett az állam.

 

Mielőtt megszólnátok, nem a Celeron proci nyűgözött le, bár a maga négy magjával valószínűleg elegendő ehhez a masinához. Ami meglepett, hogy 115 ezer forintért itt egy 4 az 1-ben gépet kapunk brutális felbontással.

Tudom, ilyen is van a legtöbb gyártónak, na de nem ennyiért! És akkor itt van azaz adat, amire erősen rácsodálkoztam, ez pedig a kijelző felbontása, ami nem kevesebb, mint 3000 x 2000 képpont. Ez megegyezik a Microsoft Surface Book adottságával. Igaz, az a gép jóval erősebb, hiszen i5, 8 GB RAM és 128 GB háttértár, de a legjobb ár amit itthon találtam rá az 530 ezer forint, ami közel az ötszöröse annak, amibe a CHUWI Hi13 2 in1 Tablet PC kerül, vagy ha megfordítjuk, öt darab CHUVI jön ki egy Surface Book árából.

 

 

Azt gondolom ez egy elég komoly érv amellett, hogy elkezdjen minket foglalkoztatni egy ilyen gép beszerzése, már akkor persze, ha egy kisméretű, könnyű, tabletként is használható hordozható gépet szeretnék vásárolni. Lássuk a részletes technikai adatokat!

 

 

A gép lelke egy Intel Apollo Lake magra épülő Celeron N3450, ami négy maggal büszkélkedik, órajele pedig 1,1 GHz, magonkét persze. Az Intel Apollo platformja nem túl régi, a hivatalos bemutatkozása 2016 szeptemberében volt. A kép megjelenítését az integrált Intel HD Graphics 500 végzi. A processzor mellett találunk 4GB RAM-ot. Ez a mennyiség azt gondolom elengedhetetlen a Windows 10 futtatásához. A háttértár csupán 64 GB, ami még akkor is karcsúnak tűnik, ha az adatainkat leginkább a felhőben tároljuk. Az sajnos egyre megszokottabb, hogy az ilyen kategóriájú gépekbe nem kerül Ethernet csatlakozó. Ebben sincs. A hálózatot és azon keresztül a netet így csak Wifin érhetjük el, igaz, abból a legjobb, 802.11 a/b/g/n/ac szabványokat támogatót kapjuk. A Wifi mellett van még Bluetooth is.

 

 

A kijelző természetesen IPS technológiára épül, ahogy feljebb már olvashattátok 3000 x 2000 képpontos felbontást kapott, a képarány pedig 4:3-as. Van a gépen két kamera. A hátlapi 5-, míg az előlapi 2 megapixeles. Csatlakozókból találunk Micro USB Type-C-t, Micro HDMI-t, és audio Jacket, az USB természetesen OTG-s. Az akkumulátor 10000mAh-ás, a töltési ideje 3-4 óra. A CHUWI Hi13 méretei: 34,65 x 22,95 x 1,76 cm, tömege: 1,08 Kg.

Lényeges, hogy a gép előtelepített Windows 10-el érkezik, így a gép árában az operációs rendszer ára is benne van.

 

A gépet ma, vagyis április harmadikán 18 óráig akciós áron, 340 dollárért vásárolhatjuk meg, amihez hozzájön még 9 dollár szállítási költség is. Ez azonban csak az alapgép ára, ahhoz, hogy notebookká alakíthassuk szükségünk lesz egy billentyűzetre is, ami 57 dollárba kerül. A két rész tehát együtt 397 dollár, ami nagyjából 115 ezer forintnak felel meg.

A gépet itt vehetitek meg: CHUWI Hi13 2 in1 Tablet PC

A billentyűzetet pedig itt találjátok: CHUWI Hi13 keyboard

Figyelem, a gép Kínából érkezik, vagyis az EU-n kívülről, így ha fennakad a vámon, akkor az további költséget jelent. Mondjuk még úgy sem rossz az ára, de nem szeretném, ha rajtunk kérné bárki számon, hogy nem szóltunk.

Szóljon hozzá!