• Notebook
  • Írva:
  • Olvasva: 5444

Laptop egy autó áráért!

Olvasóink értékelése: 3 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A hordozható erőmű egyszerűen szerény kifejezés az MSI MT83VR Titan kapcsán.

GT83VR Titan

A cucc még hivatalosan nem jelent meg, de egy túlbuzgó görög webáruház már lerántotta a leplet erről a vadállatról. Az egyik izgalmas pont a központi egységnél van; ez a laptop lehet az első, mely a hatmagos Intel Core i7-8850H CPU-t alkalmazza. A gyártó 2,6 GHz-es alapórajelet és 4,0 GHz-es turbót állapított meg, ám egyszálas terhelésnél még akár a 4,3 GHz(!) is elérhető. Őrületes teljesítményű processzor ez, viszont még ezt is tudjuk fokozni.

GT83VR Titan 02

A fenti chipben az integrált UHD 630 értelemszerűen csak másodhegedűs lehetett. Kapaszkodjatok meg erősen, az MT83VR Titan SLI-ben pörgeti az NVIDIA GeForce GTX 1080-at, így még abban az esetben sem kell aggódnunk a képkockaszám miatt, ha az adott játék nem ápol jó viszonyt a kétkártyás rendszerekkel. Talán nem véletlen a VR sem a termék megnevezésében… 

Lesz min tárolni a játékokat, habár ez az összeállítás gyenge pontja: két 512 GB-os NVMe SSD mellett (RAID 0) egy 1 TB-os HDD (7200 rpm) is helyet kapott. Kicsit meglepő, hogy a merevlemeznél ennyivel beérte az MSI, azért az elsődleges tárolóra nem lesz panasz. A memória mérete is elég korrekt, a 64 GB egy része akár RAM Drive-ként is hasznosítható.

GT83VR Titan 03

A hatalmas házban könnyűszerrel elfér a SteelSeries RGB mechanikus billenyűzet (Cherry MX kapcsolókkal), a kijelzőnek is volt hely bőven; az 1920×1080 pixeles megjelenítő átmérője 18,4 col.

GT83VR Titan 04

Még egy sokkoló adat van hátra. Igen, jól gondoljátok, ez az ár lesz. Az MSI MT83VR Titan a szóban forgó portálon szerény 6199 euróért – közel 2 millió forint – futott, amit azért igencsak nehéz kommentálni/megemészteni.

Forrás: hothardware.com

Szóljon hozzá!