Három muskétás a sztereó élményekért

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Kétcsatornás hangfalakkal készül az ünnepi szezonra a Creative.

Ugyan a felhasználók többsége a többcsatornás hangzást preferálja így 2007 végén, a kevésbé vájtfülű és kisebb terekkel rendelkező egyéneknek jobb választás lehet egy minőségi sztereó hangrendszer. Nem feltétlenül állítanánk azt, hogy a kellő minőséget nyújtják a Creative új termékei, azonban ha már ilyen kis hangszórókat tervezünk vásárolni, akkor inkább a gyártó termékeit válasszuk, mintsem a legközelebbi gazdaságos "csipogót".

Elsőként itt van a GigaWorks HD50, mely leginkább külsejével szeretné a lábukról levenni a megjelenésre is adó vásárlókat. A fehér és ezüst színek összhatása igazi high-tech külsőt varázsol a HD50-nek, ez az érzés ráadásul tovább fokozódik, ha megtudjuk, hogy a hangkeltők anyagául a titánt választotta a gyártó. A 14,1 cm magas hangszórókból ugyan nem nézne ki sok basszust az ember, azonban a Creative állítása szerint a BasXPort technológiának hála ezen a téren sem kell szégyenkezni a HD 50-nek.

Három muskétás a sztereó élményekért

A középső jövevény már nem annyira attraktív, mint titán testvére, azonban a hangszórók kialakítása merőben eltér a HD 50-nél látottaktól. A Creative az ún. MTM elrendezés alapján építette a T40-et, mely ha röviden akarnánk jellemezni, akkor "mély-közép--magas--mély-közép" kiépítést jelent. A kialakításnak köszönhetően tisztább, teljesebb sztereó élményben lehet részünk, amely mellé kellő erősségű basszus is párosul. A hangszórók valós teljesítménye 14 W, ami nem éppen sok, de átlagos használatra elég lehet.

Három muskétás a sztereó élményekért

Végül íme a legolcsóbb modell, a T10, mely nemcsak méretében, hanem zenei teljesítményében is a legkisebb. Az RMS értéke 5 W-ra csökkent, egyedül a viszonylag nagy méretű mély-közép membránban bízhatunk. A basszus kiemeléséért jelen esetben is a BasXPort technológia a felelős.

Három muskétás a sztereó élményekért

A három új hangfal közül kettő -- HD50 és T40 -- azonos áron (150 dollár) vásárolható meg, míg a legkisebb testvérért 50 dollárt kérnek el a boltok pénztárainál.