• Periféria
  • Írva:
  • Olvasva: 2060

Új hordozható blu-ray-író a Samsungtól

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

001-thumb-100-100A Samsung bemutatta új hordozható blu-ray íróját, a karcsúságával tüntető SE-506AB optikai meghajtót. A fényes fekete színben kapható, áramvonalas, karcmentes bevonattal ellátott SE-506AB modell 12 százalékkal kisebb, mint a Samsung hagyományos Blu-ray meghajtója, így még könnyebben hordozható. A készülék az USB portból nyeri az energiát, így a működéshez nem igényel külső tápellátást.

Az SE-506AB teljes mértékben kompatibilis a főbb operációs rendszerekkel, így a Windows 7-tel és a Macintosh OS X-el is. A készüléket Buffer Under Run technológiával látták el, ami megakadályozza a pufferkiürülési hibákat, amelyek akkor keletkezhetnek, ha az írás sebessége meghaladja az adatátvitel sebességét. Emellett több program egyidejű futtatásakor is hibátlanul zajlik a blu-ray lemez írása.

Az AV csatlakozónak köszönhetően az új SE-506AB USB porton keresztül könnyedén csatlakoztatható a TV-hez, így a készüléken levő multimédiás tartalmak a televízión is megjeleníthetők. Míg a korábbi optikai meghajtók csak az első almappákat és összesen 1000 fájlt ismertek fel, az új SE-506AB modell még az ötödik almappával is megbirkózik, és több mint 3000 fájlt ér el.

A külső meghajtó a négyrétegű blu-ray lemezeket is támogatja, és a különböző lemeztípusokat a következő sebességekkel képes megírni: 6X BD-ROM, 24X CD-ROM, 24 CD-RW, 6X BD-R, 6X BD-R Dual Layer, 4X BD-R Quad Layer, 8X DVD±R, 5X DVD-RAM, 6X DVD+R Dual Layer, 6X DVD-R Dual Layer, 8X DVD+RW, 6X DVD-RW.

Az új Samsung blu-ray-író alacsony energiafogyasztású, környezetbarát termék, amely ólommentes forrasztási technológiával készült, így megfelel a veszélyes anyagok használatát korlátozó nemzetközi környezeti előírásoknak.

15a
A kép nagyítható.

Az SE-506AB Magyarországon október közepétől kapható, ajánlott bruttó 29 900 Ft-os végfelhasználói áron.