Hogyan válasszunk irodai nyomtatót?

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

1152941Hasznos ötletek a HP szakértőitől.

Első látásra egyszerűnek tűnik az irodai nyomtató megvásárlása, azonban nem feltétlenül a legolcsóbb készülék a legjobb megoldás. Fontos átgondolnunk cégünk igényeit és azt is, hogy a nyomtató folyamatos használata milyen költségekkel jár majd.  

Nyomtatót választhatunk az internet segítségével, de vásárlás előtt mindenképp ajánlott átgondolnunk a következőket:

  • fekete-fehérben vagy színesben szeretnénk nyomtatni?  
  • havonta átlagosan hány oldalt nyomtatnánk?
  • fontos-e a költséghatékonyság és a nyomat tartóssága?
  • akarunk-e A3-as méretben nyomtatni? 

Amennyiben mindig fekete-fehérben nyomtatunk, úgy már csak a havi nyomatmennyiséget kell hozzávetőleg meghatározni. Mindegyik esetben fekete lézernyomtató az optimális választás: a havi 200 oldalmennyiség alatt a belépő szintű lézernyomtató, míg 200-300 oldal felett egy nagyobb teljesítményű lézernyomtató lehet a megfelelő készülék.

Ha színesben is gyakran nyomtat a vállalat, akkor három dolgot kell átgondolni: az oldalszámot, a költséghatékonysági és a tartóssági igényt. Havi 500 oldal alatt HP Officejet tintasugaras, míg 2500 oldal felett pedig színes lézernyomtatót javasol a HP. Amennyiben a nyomat tartóssága fontos papírtól függetlenül és havonta átlagosan 500 és 2500 oldal között szeretne a vállalkozás nyomtatni, színes HP lézernyomtató ajánlott, de ha a költséghatékonyság a legfőbb tényező, akkor tintasugaras HP Officejet Pro nyomtató a megfelelő.

Forrás: Sajtóközlemény