Gyors és könnyű tartalommegosztás a Samsung új Smart Hub optikai meghajtójával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

SE-208BW_A Samsung várhatóan jövő év elején hazánkban is bemutatja az SE-208BW névre keresztelt új, környezetbarát optikai meghajtóját, amely az optikai meghajtók között egyedülállóan, hálózati képességekkel rendelkezik, és akár a gyenge Wi-Fi jel felerősítésére is használható.

A készülék elsősorban CD- és DVD-íróként funkcionál, azonban támogatja a DLNA-szabványt is, így az SE-208BW és a DLNA-kompatibilis elektronikai eszközök között vezeték nélküli kapcsolat létesíthető, és a meghajtón tárolt tartalmak megjeleníthetők az okostelefonon, tableten vagy éppen a Smart TV-n.

A mindössze 380 gramm tömegű és 140mm x 21,5mm x 200mm nagyságú SE-208BW Ethernetre csatlakoztatva vezeték nélküli hozzáférési pontként (AP) és jelismétlőként a gyenge Wi-Fi jel felerősítésére is használható. A karcsú kivitelezésű, fényes bevonattal ellátott kiegészítő Allshare (DLNA) technológiával rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a rajta tárolt multimédiás tartalmak, filmek és zenék vezeték nélkül streamelhetők DLNA kompatibilis okostelefonra, táblagépre vagy például a számítógépre is. A DLNA-t támogató televízióknál a menün keresztül megtekinthető a meghajtó tartalma, ami egyúttal lejátszható, valamint CD-re és DVD-re is rögzíthető. Az SE-208BW továbbá intelligens adatmentési megoldást is kínál: a vezeték nélküli csatlakoztathatóságnak köszönhetően az okostelefonon vagy táblagépen tárolt tartalmak CD-re vagy DVD-re menthetők az asztali számítógép vagy a laptop bekapcsolása nélkül. A meghajtó támogatja a Dynamic DNS szolgáltatást is, azaz önálló szerverként is működhet. Ehhez mindössze rá kell csatlakoztatni a külső merevlemezt vagy az USB meghajtót és az Internet LAN kábelt az SE-208BW-re, és már létre is jött a saját cloud, azaz felhő-alapú szerver.

208BW_B_Front_Side_gallery_s
[+]

Az SE-208BW teljes mértékben kompatibilis a főbb operációs rendszerekkel, így a Windows 7-tel és a Macintosh OS X-el is. A készüléket Buffer Under Run technológiával látták el, ami megakadályozza a pufferkiürülési hibákat, amelyek akkor keletkezhetnek, ha az írás sebessége meghaladja az adatátvitel sebességét. Emellett több program egyidejű futtatásakor is hibátlanul zajlik a CD vagy DVD lemez írása.

A DVD-író a különböző lemeztípusok számára a következő írási sebességeket biztosítja: 24X CD-ROM, 24X CD-RW, 8X DVD±R, 5X DVD-RAM, 6X DVD+R Dual Layer, 6X DVD-R Dual Layer, 8X DVD+RW és 6X DVD-RW.

920_208BW_B_Front_gallery
[+]

A Samsung külső optikai meghajtója alacsony energiafogyasztású, környezetbarát termék, amely ólommentes forrasztási technológiával készült, így megfelel a veszélyes anyagok használatát korlátozó nemzetközi környezeti előírásoknak.

Az SE-208BW várhatóan 2012 elejétől érhető el hazánkban.

Forrás: Sajtóközlemény