HXSJ X10 - egy majdnem hanyattegér az alagút szindróma ellen

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Sok évvel ezelőtt láttam utoljára hanyattegeret. Gondolom sokatoknak lövése sincs milyen egy ilyen egér. Nos, elmesélem, közben meg bemutatom a HXSJ X10-et is!

HXSJ X10 2400DPI 6D Wireless Optical Vertical Gaming Mouse1

 

 A hanyattegér lényege már a nevéből kiderül, ez egy olyan egérmutatót vezérlő eszköz volt, ahol az egérben lévő golyó, ami az elmozdulást érzékelte nem alúl, hanem felül volt. Nem az asztallapon görgött, ahogy az egeret mozgattuk, az egér egy helyben állt, mi pedig a hüvelykujjunkkal mozgattuk a golyót. Ez a szerkezet anno a grafikai munkákhoz lett ajánlva, lévén sokkal precízebb irányítást tett lehetővé, mint hagyományos társai.

HXSJ X10 2400DPI 6D Wireless Optical Vertical Gaming Mouse2

Nos, a HXSJ X10 formájában hasonlít ugyan egy ilyen fordított egérre, de a lényegét tekintve elég messze áll tőle. Ennél a megoldásnál az egeret kell mozgatni, az érzékelő alul van, ráadásul a felső részen sincs görgethető golyó, így a hüvelykujj munkája kimerül két gomb nyomogatásában. Mitől érdekes mégis ez a cucc? Attól, hogy a hanyattegereknek a precíz irányítás mellett volt még egy nagy előnyük, az ergonómia.

HXSJ X10 2400DPI 6D Wireless Optical Vertical Gaming Mouse3

A HXSJ X10 formája olyan, hogy használat közben a csuklónkat a lehető legkevésbé terheljük. Kézfejünk kényelmes, a hagyományos egerekhez képest kicsit elfordított pozícióban van. Tegyétek le magatok elő a kezeiteket párhuzamosan, kényelmesen az asztalra, és látni fogjátok, hogy kézfejetek nem az asztal lapjával párhuzamosan, hanem egy kicsit megdöntve áll. A HXSJ X10 pont ezt a helyzetet állandósítja, így kezünk, csuklónk nem fárad el annyira. A gyártó azoknak ajánlja, akik alagút szindrómától szenvednek, és persze azoknak, akik nem akarnak attól szenvedni.

A HXSJ X10 egérről további információkat, képeket itt találtok: HXSJ X10 2400DPI 6D Wireless Optical Vertical Gaming Mouse