• Periféria
  • Írva:
  • Olvasva: 13945

Anet A6 3D nyomtató, ami még mindig nem úri huncutság!

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Íme a harmadik 3D nyomtató, ami a szemem elé kerül és megfizethető árcédulával rendelkezik. Ez a három közül a legdrágább, de ez nem is csoda, ebben van a legtöbb anyag a mérete miatt, és ezzel lehet a legnagyobb tárgyakat elkészíteni.

Anet A6 3D printer 1

Az Anet A8-ról írtam már, és a számozás alapján azt gondoltam, hogy az Anet A6 a kisöcsi lesz, de kiderült hogy nem így van. Itt minél kisebb a szám, annál komolyabb a gép. Mivel érezhető érdeklődést tapasztaltam a 3D nyomtatók iránt vettem a bátorságot, és megkértem a GearBest illetékesét, hogy hozzanak belőlük újra az európai raktárba. Azt mondta érkezni fog, de hosszú az út, várjak türelemmel. Vártam, és úgy tűnik nem hiába, mert a nyomtató megérkezett, így most gyorsan végig is szaladunk a hardver részletein!

Anet A6 3D printer 2

Lássuk milyen képességekkel rendelkezik az Anet A6 3D nyomtató! Ahogy a korábban bemutatott nyomtatók, úgy ez is asztali 3D nyomtatóként kerül forgalomba, még pedig DIY kitt-ként, vagyis "lapraszerelten" érkezik, otthon kell felépíteni. Ez mondjuk nemis csoda, hiszen bár asztali, a kiterjedése 1/8-ad köbméter, vagyis a befogadó kocka oldalai közelítik a fél métert. A tömege sem kicsi, kerek 10 kilót nyom.

Anet A6 3D printer 3

A nagy méret persze hasznos, hiszen így a tálca is nagy, amire nyomtathatunk. A maximális méret ami printelhető 220 x 220 x 250 milliméteres! A gép egy fúvókával rendelkezik, ennek átmérője 0,4 milliméter, az üzemi hőfoka 260 fok. Az Anet A6 3D nyomtató 0,1-0,4 milliméteres rétegvastagság mellett 40-120 milliméter/ másodperces nyomtatási sebességgel rendelkezik. A nyomtatáshoz felhasználhatók az ABS, a HIPS és a PLA alapanyagból készülő szálak, amiknek átmérője 1,75 milliméter. Az XY tengely pozicionálási pontossága 0,012- ,míg a Z tengely pozicionálási pontossága 0,004 milliméter.

Anet A6 3D printer 4

A nyomtatóhoz jár egy Cura nevű Windowsos szoftver is, az elkészített modelleket aztán microSD kártyán tudjuk a printerbe juttatni. A beállításokat a nyomtatás előtt a gép LCD kijelzőjén végezhetjük el.

Ahogy írtam, ez immár a harmadik 3D nyomtató, amiről rövid bemutatót olvashattok oldalunkon. Az előzőeket itt találjátok:

Anet A8 3D printer: Újra kapható és sokkal olcsóbb lett Anet a 3D nyomtató!

Tronxy Desktop 3D printer: A 3D nyomtatás már nem úri huncutság - Tronxy Desktop 3D Printer

Fontos információ, hogy az Anet A6 3D printer a bemutató írásának pillanatában EU raktárból rendelhető, vagyis a jelenlegi 205 dolláros, vagyis nagyjából hatvanezer forintos árra már nem kell se vámot, se ÁFA-t fizetni! Ha szeretnétek meglepni magatokat egy ilyen, vagy az előzőekben említett printerek valamelyikével, akkor figyeljetek oda, hogy ha mód van rá, akkor az EU raktárat válasszátok. Lehet rendelni Kínából is, ott alacsonyabb az ár, de számíthattok rá, hogy a vámot és a forgalmi adót az átvételkor még pluszban ki kell fizetnetek.

Az Anet A6 3D printerról további infók és vásárlás itt: Anet A6 3D Desktop Printer Kit