Szuper drága AMD processzor érkezik

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

A hamarosan dobbantó új zászlóshajó egy kiskereskedőnél már most felbukkant.

amd ryzen threadripper cpu 730px v1

A 32 magos Threadripper 2990X vitán felül őrületes teljesítményt nyújthat, ám a jelek szerint ennek komoly ára lesz; a német Cyberport weboldalán 1 509 euró (kb. félmillió forint) ellenében lehet kosárba tenni a fenevadat! Mivel a Threadripper második generációját hivatalosan még nem jelentette be az AMD, ezért némi esély mutatkozik arra, hogy idővel ettől barátságosabb számokat is látunk majd, azt azonban érdemes észben tartani, arányosan nézve (sajnos) egyáltalán „nem olyan vészes” ez az árcédula – a jelenlegi nagyágyú, a 16 magos Ryzen Threadripper 1950X 760 euró körül fut. 

ryzen 2990x

A szóban forgó bestia a legfrissebb hírek szerint 3,0 GHz-es alapórajelen futhat, a Turbo órajelet pedig 3,8 GHz magasságába várjuk. Az alapot a már korábban bemutatkozó „Zen+“ architektúra adja, mely némileg gyorsabb memóriaelérést produkál, mint elődje. A 12 nm-es gyártástechnológiával készülő lapka irgalmatlanul magas energiaigénnyel üzemelhet, a 250 wattos TDP egy asztali processzornál korántsem megszokott látvány, igaz, a 32 processzormag sem. Az új széria a harmadik negyedévben léphet piacra, ekkor rajtolhat a 24 magos Threadripper is.

2990x specs ryzen

A másik oldal hívőinek sem kell búslakodniuk, ők a vadonatúj Cascade Lake-X szériát várhatják. A csúcskategóriás (HEDT) processzorok vezérkosa egy 28 magos típus lesz, ez valószínűleg méltó ellenfélként lép színpadra.

Forrás: computerbase.de

Szóljon hozzá!