• Szoftver
  • Írva:
  • Olvasva: 2329

Fürgébbek lettek a Radeon grafikus kártyák

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Radeon Software Adrenalin 18.3.1 megkapta a ReSX első verzióját.

Project ReSX Banner 1

A Radeon eSports Experience (ReSX) egy nagyobb horderejű újításnak tekinthető. Ahogy arra a kódnév is utal, a fejlesztések az eSport híveit célozzák, egészen pontosan a válaszidő lefaragására került a hangsúly. Ez igencsak fajsúlyos pontnak számít, hiszen a profi gamereknél esetenként sok százezer dollárban mérhető néhány milliszekundumos késlekedés. A cél tehát egyértelmű: a létező legrövidebb idő alatt megjeleníteni kattintásunk eredményét.

amd 1831 project resx

A hírek szerint az AMD két irányból közelítette meg a dolgot. Elsőként is szorosabb együttműködést kezdeményezett a nagyobb címek fejlesztőivel, hogy az adott játék gördülékenyebben működjön a Radeon kártyákon. A másik pont értelemszerűen a Radeon Software finomhangolása volt, de erről sajnos nem kaptunk érdemi tájékoztatást. Ha kíváncsiak vagytok a fejlesztések hozadékaira, akkor elsősorban a képkockaidőre (frame-time) koncentráljatok.

Az NVIDIA egyébként már korábban próbálkozott hasonlóval, ők az előrenderelés visszavágásával (GeForce GTX 950} redukálták a reakcióidőt.

Forrás: AMD

Szóljon hozzá!