• Szoftver
  • Írva:
  • Olvasva: 1434

Gond van a kedvenc lapoddal?

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Két egyszerű trükkel azonnal feltámasztható szinte minden weboldal.

tips and tricks

 

Számos oka lehet annak, hogy egy site elérhetetlen. Talán épp nem bírja el a magas számú oldalletöltéseket, esetleg hardverhiba történt, a lényeg az, hogy megesett a baj. Jó tudni, hogy a Google (általában) rendelkezik mentett verzióval, vagyis egy pillanatképpel a weblapról; ez legalább arra jó lesz, hogy a korábbi tartalmakat el tudjuk olvasni.

A mentett változat előcsalogatása könnyebb, mint gondolnánk: csak gépeljük be a „cache:” parancsot a címsorba (az URL cím elé), majd rögzítsük az utasítást az enterrel. Ezzel meg is vagyunk, rögtön megkapjuk azt a példányt, mely a Google szerverein pihen. A módszer szinte mindenhol működik (Chrome, Firefox, Safari, Opera), csak az Edge áll ellen a dolognak.

  • cache:hoc.hu

Ha a fenti eljárás nem hozza meg a kívánt eredményt, akkor jöhet a következő: a problémás URL elé szúrjuk be a „web.archive.org/” linket, amivel kapunk egy példányt az Internet Archívumából. 

  • web.archive.org/hoc.hu

Forrás:  lifehacker.com

Hozzászólások  

Med1on
0
Idézet - DcF1sh:
Ez pont jókor jött!
Van egy régebbi hoc cikk amit nem találtam meg a mostani weblapon. A régebbi hívatkozások pedig nem élnek már. Kipróbálom!

A másik opció: szólsz nekünk, hogy mit keresel, és akkor előbányásszuk!
Idézet
DcF1sh
0
Ez pont jókor jött!
Van egy régebbi hoc cikk amit nem találtam meg a mostani weblapon. A régebbi hívatkozások pedig nem élnek már. Kipróbálom!
Idézet
Szóljon hozzá!